Senatorul PNL deține simultan două funcții alese la nivel județean, ceea ce ar contravine statutului PNL.

Este opțională respectarea statutului PNL de către senatorul PNL Eleonora Carmen Hărău? Colegii săi știu sau nu vor să știe?

Potrivit statutului PNL, publicat pe site-ul partidului, cu ultimă actualizare în 7 octombrie 2017, senatotul s-ar afla de două ori în culpă.

 La art. 13, lit. j) se arată că:

„Un membru al partidului poate cumula cel mult două funcții alese în organismele de conducere ale acestuia, dar nu la același nivel”.

Anul trecut, în luna aprilie, ea a fost aleasă președinte al Comisiei de Arbitraj din cadrul Organizației Județene a PNL Hunedoara. Într-un interviu pentru Ziarul hunedoreanului, aceasta declara:

Îmi doresc să am cât mai puțin de lucru pentru arbitraj… Nu cu conflicte ajunse în arbitraj se construiește echipa! Dar, dacă această Comisie va avea cazuri în analiză, garantez liberalilor și electoratului nostru că le vom soluționa în conformitate cu statutul. De asemenea,  consider  „onoarea”, foarte importantă pentru un partid istoric, cu mulți membri care au plătit cu viața calitatea de membru de partid și convingerile politice! Noi nu avem voie să uităm că suntem Partidul Brătienilor!”.

La acea vreme, deținea și funcția de președintă a Organizației Județene a Femeilor Liberale, lucru care vine în contradicție cu Art. 106/1, unde se specifică:

„În fiecare filială județeană, în Filiala Municipiului București și în Filiala Diaspora se alege o Comisie de Arbitraj (CoAJ) compusă dintr-un președinte ales de CCJ (CCMB) și 4 membri aleși de CDJ (CDMB)”, dar și cu Art.106/2, care precizează: „Președintele CoAJ nu poate avea nicio altă funcție de nivel județean (Municipiul București, Diaspora) în partid. Membrii aleși ai CoAJ vor demisiona din orice altă funcție de nivel județean (Municipiul București) din partid, în cel mult 10 zile de la alegere”.

Mai mult, la sfârșitul lunii noiembrie 2017, Eleonora Carmen Hărău a candidat din nou pentru un mandat în fruntea OJFL Hunedoara și a fost realeasă, neavând nicio contracandidată.

Contactat de Hunedoara Liberă, secretarul general al BPJ al PNL Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat că dacă se impune va fi înaintată o sesizare Curții de Arbitraj și secretarului general al partidului: „Vom înainta Curții de Arbitraj și secretarului general o cerere să stabilească dacă există un conflict în cazul pe care l-ați expus”.

Printre atribuțiile pe care le are Comisia de Arbitraj Județeană se numără și:

  • respectarea prevederilor Statutului și ale Codului Etic
  • soluționarea contestațiilor privind sancțiunile disciplinare;
  • solutionarea tuturor contestațiilor repartizate în competența sa de prezentul statut.

În acest caz, statutul e respectat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus