De această dată, parlamentarul hunedorean pretinde că a fost eroina cu contribuție decisivă la o lege în favoarea dascălilor din Valea Jiului

După ce, în luna decembrie a anului 2013, deputatul liberal Carmen Hărău și-a asumat meritele pentru modificarea unei legi inițiate de doi deputați UDMR fără să participe măcar la votul din plen, parlamentarul hunedorean se agață din nou de reușita unui proiect legislativ pentru a-și coafa imaginea personală. Și de această dată, biroul de presă al deputatului liberal a transmis un comunicat prin care este evidențiat rolul de factor decisiv al parlamentarului Carmen Hărău.

Proiectul de lege privind exonerarea de la plată a unor sume de către personalul plătit din fonduri publice vizează direct 714 cadre didactice din municipiile Petroșani, Lupeni și Vulcan care ar fi trebuit să returneze statului sporul de zonă izolată încasat în perioada 2010-2013. Detalii AICI.

A cui a fost de fapt ideea?

Propunerea legislativă a fost ideea sindicaliștilor din educație, care au cerut parlamentarilor PSD sprijin în rezolvarea acestei situații. „Discuțiile pe acest subiect sunt vechi de 4 ani de zile. Am încercat să rezolvăm problema colegilor noștri cu miniștrii educației, însă nu a fost posibil. Am luat legătura cu parlamentarii PSD din județul Hunedoara, cerându-le sprijin pentru că nu este corect ca inconsecvența statului să fie plătită de populație”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro, Paul Rusu, președintele Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara.

Sindicatele s-au implicat și după depunerea proiectului de lege în Parlament. Astfel, la ședința Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială (16.06.2014) au participat atât reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, cât și Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

„Dacă nu eram eu…”

Adoptarea [legii] a fost posibilă datorită negocierii realizate de deputatul liberal inițiator, Eleonora-Carmen Hărău, care a obținut sprijinul Grupurilor parlamentare ale PNL și PD-L din Camera Deputaților. În caz contrar, legea ar fi fost respinsă astăzi, în plenul Camerei Deputaților, deoarece partide din arcul guvernamental UDMR-PC-Minorități s-au opus vehement adoptării inițiativei”, se arată în comunicatul dat publicității de Biroul de presă al deputatului PNL Eleonora-Carmen Hărău.

Contactat de Hunedoara Liberă.ro, deputatul Árpád-Francisc Márton, vicelider al Grupului parlamentar al UDMR, a declarat că deputații acestei formațiuni nu s-au opus acestei inițiative, dimpotrivă. „Nu ne-am opus, este o informație eronată. Noi am vrut ca această lege să se refere la toți bugetarii pentru că există și alți dascăli, chiar și în zone mai defavorizate, care ar fi putut beneficia de aceste scutiri. Această propunere a noastră a fost respinsă. Noi, chiar și în această situație, am votat legea pentru cadrele didactice din Valea Jiului, se poate verifica pe pagina Camerei Deputaților”, a declarat viceliderul Grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaților.

Eroina unui război care … n-a fost

Votul electronic de pe site-ul Camerei Deputaților îi dă dreptate deputatului Árpád-Francisc Márton, contrazicând-o pe Carmen Hărău. Situația votului pentru această lege arată astfel: voturi DA – 313 (149 PSD, 72 PNL, 25 PDL, 12 PPDD, 15 UDMR, 11 PC, 14 Minorități, 15 Neafiliați); voturi NU – 0; ABȚINERI – 2.

 

Un răspuns

  1. bunaleana@yahoo.com' elena gradinariu spune:

    In brambureala din politica noastră nu mai știi ce este real sau fabulații. Totul îți lasă un gust amar ,dezamăgire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus