Unsprezece senatori PNL, printre care şi Eleonora Carmen HĂRĂU (PNL), susţin că au găsit soluţia pentru reducerea aglomerării din închisori: o parte din cei condamnaţi să-şi poată executa pedepsele doar sâmbătă şi duminică.

Senatorul PNL de Hunedoara se numără printre semnatarii proiectului prin care se fac o serie de propuneri legislative printre care și executarea pedepsei pentru condamnați numai în zilele de weekend.

PROIECTUL DE LEGE AICI

Potrivit expunerii de motive, „situaţia din sistemul penitenciar românesc este considerată inacceptabilă de CEDO, iar România riscă adoptarea unei decizii pilot de condamnare pentru rele tratamente aplicate persoanelor care execută o pedeapsă privativă de libertate”.

„Măsurile alternative neprivative de libertate sunt rar utilizate în activitatea judiciară românească. Pentru a evita aplicarea sancţiunilor CEDO considerăm că este de datoria legiuitorului să adopte norme care să ofere judecătorului posibilitatea de a înlocui o pedeapsă în regim privativ de libertate cu măsuri alternative credibile care realizează mai bine scopul reeducării, al reinserţiei sociale, dar şi al prevenirii recidivei”, susţin iniţiatorii.

Liberalii mai precizează că adoptarea unor măsuri alternative de executare a pedepsei conduce la „asigurarea şi garantarea respectării drepturilor fundamentale ale persoanei condamnate”.

Senatorii PNL care au semnat iniţiativa mai precizează că pentru aplicarea reglementării este necesar ca statul român să procedeze la redimensionarea sistemului de probaţiune, astfel încât acesta să ajungă la 5.000 de inspectori de probaţiune şi la implicarea comunităţilor locale în asigurarea condiţiilor pentru executarea măsurilor alternative.

EXPUNEREA DE MOTIVE AICI

5 răspunsuri

 1. idei tampite ale duamnei ca se gandeste ca i se apropie funia de par

 2. ioanalbu90@yahoo.com' ioan albu spune:

  .stie ea ce stie :)))))))))

 3. rupavili@yahoo.com' Rupa Vili spune:

  Este o idee bună . Așa nu va mai plăti statul 2800 de lei lunar pentru fiecare deținut .

 4. Deci criminalii, violatorii, pedofilii, hotii, coruptii pot sa-si faca de cap in timpul saptamanii si stau la puscarie doar sambata si duminica…
  Idee initiala ii apartine Alinei Gorghiu-Dej…
  Deci…, proiectul gratierii facut de Iordache, prevedea o gratiere a celor care nu au comis fapte de coruptie, fapte cu violenta, violuri, pedofilie, care sunt recidivisti, etc. (3 pagini cu exceptii din 4) si nu sunt condamnati la o pedeapsa mai mare de 5 ani… si au iesit idiotii in strada ca asa li s-a ordonat…
  Sunt curios sa vad ce vor face idiotii acum…

 5. gigiduru@yahoo.com' gigi duru spune:

  Ar fi mai bine la fără frecvență sau ID,poate doamna senator presimte ceva în viitorul apropiat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus