România stă pe un munte de aur.

Roşia Montană, una din cele mai controversate zone din ţara noastră, prezintă un paradox dureros: deşi are în adâncuri bogăţii uriaşe, oamenii care trăiesc în oraşul Roşia Montană se luptă în fiecare zi cu sărăcia lucie.

Potrivit datelor oficiale, rezervele de aur estimate de la Roşia Montană sunt de 314 tone, din care ar putea fi exploatate efectiv circa 245 de tone. 

rosia-montana-297041

Valoarea aurului ce ar putea fi exploatat se ridică la suma de 10 miliarde de euro, bani care ar schimba radical nivelul de trai în acea zonă şi ar ajuta semnificativ economia ţării.

Antena 3

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

 

4 răspunsuri

 1. gabystan@gmail.com' Gabriel STAN spune:

  Numai numele e de voi… liberă my ass!

 2. Oare ce ar fi spus Avram Iancu despre asemenea articol ?
  Fiindca el nu poate vorbi, voi avansa cateva premise usor verificabile:
  a) Cele zece miliarde fluturate pe sub nasul disperatilor vor intra in buzunarele RMGC si ale celor care iau spagile necesare in Romania; Statul roman nu va incasa decat o infima parte si cu un pret insuportabil pentru orice om lucid: distrugerea sine die a unei intregi zone, mult mai mare decat exploatarea propriu-zisa;
  b) veniturile realizate de statul roman si slujbele oferite vor fi doar temporare, pe durata exploatarii. Per total cateva sute de locuri de munca, nici acelea platite prea bine….
  Cand exploatarea va lua sfarsit (destul de repede caci oamenii se grabesc…) se va asterne linistea mortii peste o zona pustiita pe care orice dezvoltator serios o va ocoli de la mare distanta. Asta presupunand ca nu va avea loc niciun accident care ar fi catastrofal pentru intreaga zona. Oricum, si fara accident, turismul local al carui reviriment tocmai fusese remarcat in acest ziar va suferi din plin impactul “dezvoltarii” preconizate. De parca dezastrele produse deja in Valea Jiului, la Hunedoara, Calan, etc. n-ar fi fost suficiente. Practic s-ar repeta in conditii inca si mai grave “exercitiul” industrializarii din anii `60…

 3. P.S. Prima fotografie din articol (cea in tonuri caramizii vrand sa sugereze rauri de aur care se indreapta spre romanii infometati), reprezinta de fapt o scurgere de apa atat de poluata incat nici nu mai poate fi denumita apa… Asa articol, asa imagine !….

 4. “Romania sta pe un munte de aur…”
  Deci pentru a ajunge la aur trebuie ca Romania sa fie distrusa prin “exploatare de suprafata”. Merita ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus