Știm cu toții că apa este destul de importantă pentru o bună funcționare a corpului, dar cât de mult ar trebui să beţi într-o zi caniculară?

Specialiştii recomandă să bem între șase şi opt pahare de apă pe zi, opt pahare însemnând în jur de doi litri. Această cantitate ar trebuie să fie suficientă pentru a înlocui apa pe care corpul o pierde într-o zi caniculară.

Există anumiți factori care pot influența cantitatea de apă de care aveți nevoie. De exemplu, dacă faceţi exerciţii veți avea nevoie de mai multă apă.

Evitaţi deshidratarea în zilele caniculare

“Cand te deshidratezi, inseamna ca corpul tau pierde mai mult lichid decat ar lua. Echilibrul mineral al corpului tau nu functioneaza normal. Lăsat nesupravegheat, poate duce la pietre la rinichi, constipație sau epuizare din cauza căldurii”, spun specialiştii, potrivit British Telecommunications.

Aproximativ 20% din cantitatea zilnică de apă poate proveni de la alimente. Toate fructele și legumele suculente pe care ar trebui să le consumați ca parte a unei alimentații sănătoase vă pot ajuta să vă hidratezi corpul și sunt mult mai gustoase decât un pahar simplu de apă.

Este posibil să beți prea multă apă într-o zi fierbinte?

Da. Aceasta este o problemă care poate afecta atleții care beau o mulțime de apă în timp ce aleargă, corpul pierzând multă apă când transpiră.

De asemenea, stim ca transpiratia contine electroliti importanti care nu se gasesc in apa, cum ar fi sodiu. Completând doar alimentarea cu apă și consumul de alcool peste limita zilnică recomandată, poate duce la diluarea sângelui într-o măsură periculoasă.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus