O plantă medicinală folosită în industria farmaceutică, leandrul este crescut în foarte multe case din România cu rol decorativ. Plăcut pentru florile sale frumoase, leandrul conţine, însă, o substanţă periculoasă.

Internetul este plin de informaţii legate de otrava din frunza de leandru. Specialist al Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, a explicat pentru „Adevărul” cât este de otrăvitor, de fapt, leandrul şi când poate deveni el cu adevărat periculos. Potrivit lui Bere, leandrul este folosit ca o plantă medicinală în industria farmaceutică, iar foarte multă lume îl foloseşte ca plantă decorativă.

„Leandrul este o plantă folosită în industria farmaceutică ale cărei frunze conţin principii active folosite în medicaţia cardiacă. În cazul în care frunzele sunt consumate necorespunzător, se încetineşte ritmul inimii până la oprirea ei. Folosită doar ca o plantă decorativă, ţinută în ghivechi, leandrul nu este periculos”, a explicat Adrian Bere. 

Acesta a subliniat că leandrul nu trebuie folosit pentru ceaiuri sau alte leacuri din plante. Astfel, potrivit specialistului, leandrul devine periculos doar în momentul în care frunzele plantei sunt consumate, doza letală diferind în funcţie de greutatea persoanei consumatoare. În aceste condiţii, dacă un copil ajunge să mănânce accidental frunze de leandru, acest lucru îi poate fi fatal. Potrivit site-ului www.horticultorul.ro, sucul din plantei este atât de otrăvitor încât este folosit pentru otrava de şoareci. Potrivit aceleiaşi surse, florile leandrului sunt folosite pentru extragerea uleiurilor parfumate.

adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus