Deși războiul declarațiilor dintre PSD și PNL este departe de a fi atins apogeul, candidații celor două partide nu au nicio reținere a în a folosi aceeași scenă la mitingurile electorale. Scena din Hațeg a fost însă plătită din fonduri europene pentru un spectacol de promovare a unui proiect local

Proiect european finanțat cu 1 milion de lei

Asociația de Dezvoltare Durabilă și Intercomunitară „ADDI” (cu sediul în jud. Prahova) a organizat duminică, 11 mai 2014, între orele 12:00 – 18:00, evenimentul „Meleaguri şi obiceiuri de poveste”, în cadrul proiectului „Traseul bisericilor medievale de piatră din Ţara Haţegului” (proiect finanțat prin Programul Operațional Regional cu fonduri europene)! Evenimentul a avut loc la Hațeg pe Str. Aurel Vlaicu (lângă Colegiul Naţional I.C. Brătianu şi râul Galbena) unde a avut loc și o expoziţie de produse tradiţionale româneşti (orele 12:00 – 18:00) şi un concert în aer liber (orele 18:00 – 20:00).

Potrivit informațiilor furnizate de Asociația de Dezvoltare Durabilă și Intercomunitară „ADDI”, proiectul s-a semnat la data de 19.06.2012 şi se va finaliza la data de 19.05.2014. Valoarea totală a acestuia este de 910.697,82 lei. (informații publice găzduite de site-ul proiectului: bisericiintarahategului.ro).

Scena proiectului, la discreția politicienilor din PNL și PSD

Liberalii au fost primii care au urcat pe scena amplasată la Hațeg și plătită din fonduri europene. Astfel, sâmbătă 10 mai, candidații la alegerile europarlamentare și parțiale parlamentare, în frunte cu Norica Nicolai, liderul PNL Hunedoara, Mircea Moloț, și primarul Hațegului, liberalul Marcel Goia, le-au vorbit celor câteva sute de susținători despre proiectele lor politice de pe scena plătită de Asociația de Dezvoltare Durabilă și Intercomunitară „ADDI”. Politicienii nu au avut nicio jenă să folosească o scenă a cărei destinație era cu totul alta.

Nici social-democrații nu s-au lăsat mai prejos! Duminică, 11 mai, după ce și-au făcut încălzirea la Călan, candidații PSD-UNPR-PC la europarlamentare și la parlamentarele din Colegiul 3, au urcat pe scena de la Hațeg plătită cu bani publici europeni. La miting au participat sute de susținători, dar mai ales Ecaterina Andronescu, liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor și alți lideri locali.

Reprezentanții Asociației nu știu nimic de mitingurile electorale

Contactată de Hunedoara Liberă.ro, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă și Intercomunitară „ADDI”, Gabriela Tărău, a declarat că nu știe că scena plătită de asociația pe care o conduce a fost folosită în scopuri electorale. „Scena respectivă și asistența tehnică au fost plătite de noi, în cadrul acestui proiect. Nu am știut că a fost folosită și în scopuri politice, nu știu ce să vă răspund”, a declarat Gabriela Tărău. Aceasta a adăugat că Asociația pe care o conduce nu are nicio legătură cu vreun partid politic: „Nici măcar nu știu cine candidează acolo”.

Întrebat despre „coincidența” din propria ogradă, primarul Hațegului, Marcel Goia, a declarat: „Nu a fost creat evenimentul special pentru că e campanie electorală, a fost programat din ianuarie, e o coincidență.”

Este cunoscut faptul că reprezentanții Uniunii Europene sunt extrem de grijulii vizavi de modul în care sunt utilizate fondurile alocate pentru a finanța proiectele depuse în cadrul POR. Rămâne de văzut dacă vor trata cu aceeași exigență și folosirea acestor evenimente de către partidele politice, care mai scutesc astfel din chletuielile campaniilor electorale.

foto: Facebook

Un răspuns

  1. vntnioan@yahoo.co.uk' Fost prieten cu Haulica spune:

    Bogdane , te crezi mare jurnalist, ai gasit un subiect tare ?!!
    Chestiunea cu scena au Inventat-o sefii tai di PDL.
    Apropos , ce mai face Monica Ridzi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus