În ședința extraordinară de vineri, Consiliul Local al Municipiului Deva va dezbate Regulamentul de organizare și funcționare în regim de autotaxare a parcării publice situată în Piața Unirii nr. 8.

Potrivit documentului care urmează să reglementeze funcționarea parcării, accesul va fi permis numai autovehiculelor fără remorcă, cu masa maximă autorizată de 2.500 kg. Accesul în parcare se va face printr-un sistem de acces cu barieră pe bază de jetoane/cartele. Pe baza acestora, la ieșirea dein parcare se va face taxarea.

În ceea ce privește tarifele pe care le vor achita cei care vor să-și lase mașinile în parcarea din Piața Uniri, Consiliul Local stabilește că primele 15 minute vor fi gratuite după care, primele două ore se taxează cu 1 leu/oră. După cele două ore de staționare, tariful scade la 0,5 lei/oră.

Exemplu: Dacă ați parcat mașina la 12.05 și ieșiți din parcare la 12.20, nu veți plăti nimic. Dacă mașina va staționa până la 14.05, veți fi nevoiți să achitați 2 lei. Dacă părăsiți parcarea abia la 15.05, veți plăti 2 lei plus  0,5 lei, adică 2,5 lei pentru 3 ore în parcare.

CITEȘTE ȘI: Se construiește un nou SENS GIRATORIU la ieșirea din Deva

Prețul unui abonament va fi stabilit în cuantum de 60 de lei pe lună. În cazul pierderii tichetului de parcare sau a abonamentului, taxa este de 25 de lei.

Pensionarii peste 65 de ani, veteranii de război, revoluționarii atestați în condițiile legii, elevii și studenții, angajații Primăriei Deva și ai serviciilor subordonate beneficiază de o reducere de 50%. Autovehiculele persoanelor cu handicap vor putea staționa în baza unui abonament gratuit.

CITEȘTE ȘI: NEXT LEVEL. Transportul public local din Deva se transformă

Vor fi exceptate de la plata taxelor motoretele, motocicletele, bicicletele, precum și autovehiculele aparținând unor instituții sau persoane fizice, atunci când este necesară parcarea în situații de urgență.

Staționarea sau parcarea fără a achita taxele prevăzute în regulament se va sancționa cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Parcarea care dispune de 165 de locuri va funcționa în regim de autotaxare între orele 0-24, în fiecare zi a săptămânii.

Lucrările la amenajarea parcării au costat municipalitatea 900.000 de lei și au fost finalizate în decembrie 2016.

Terenul în suprafață de 4.200 de metri pătrați unde a fost amenajată parcarea este situat între două locații cunoscute, Ceapa Roșie și Fischer’s Pub, și a fost închiriat de municipalitate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 265/2015 la prețul de 23.100 euro/an pentru o perioadă de 25 de ani.

DEVA. 7 PARCĂRI NOI în zonele rezidențiale

3 răspunsuri

  1. Pingback: NEXT LEVEL. Transportul public local din Deva se transformă - Hunedoara Libera

  2. Pingback: Se construiește un nou SENS GIRATORIU la ieșirea din Deva - Hunedoara Libera

  3. Poate duminică o faceți graruit. Cluj Napoca așa face: fără taxă de parcre duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus