Poate că nu pare la fel de epuizant ca o cursă alergată pe jos, dar adevărul este că mersul pe role este un mare aliat pentru a slăbi.

Organizația pentru sănătate în sine plasează acest sport ca unul dintre cele mai eficiente atunci când vine vorba de consumul de calorii, în spatele doar a canotajului, antrenamentelor, judo și alergării.

În medie, poți arde aproximativ 315 de calorii într-o oră mergând pe role! Dar, beneficiile patinajului merg mai departe: veți tonifia fesele, abdomenul și coapsele și veți întări inima.

Mersul pe role vă oferă o mulțime de avantaje

Pur și simplu alegeți o pereche de role care vi se potrivesc cel mai bine, păstrați-vă echilibrul și, după câteva luni, vă va fi ajutat să slăbiți (depinde de intensitatea exercițiului, dar puteți arde până la 300 de calorii), să vă modelați și să vă întăriți picioarele, coapsele și fesierii. Iar beneficiile sale sunt multe, deoarece pe lângă faptul că este un bun aliat pentru a te menține în formă și a tonifia mușchii, pentru a preveni osteoporoza și obezitatea, vă va ajuta să vă relaxați.

Cei mai avantajați sunt mușchii

În acest sport, picioarele și fesele sunt fundamental mobilizate. Sunt părțile corpului care fac cel mai mare efort, deși și brațele fac și ele efort, pe măsură ce se mișcă pentru a da impuls.

Nu uitați de exercițiile abdominale pentru a compensa munca lombară datorită poziției adoptate.

Mersul pe role este o alternativă excelentă a alergatului

Rolele au un mare avantaj: evită impactul asupra anumitor articulații, deoarece picioarele nu lovesc direct pământul. Prin urmare, este o alternativă bună la alergare pentru cei care au vreo afecțiune, de exemplu, în genunchi.

Înainte de a merge pe role este important să faceți exerciții de întindere

Când vine vorba de mers pe role, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi, cum ar fi întinderea pentru a pregăti articulațiile și tendoanele, și patinajul cu un trunchi ferm și genunchii ușor îndoiți.

Siguranța este esențială atunci când mergi pe role, ca în orice alt sport

Doar două sfaturi pentru siguranța dumneavostră înainte de a vă pune rolele: luați câteva minute pentru a le examina, pentru a verifica dacă sunt în stare bună după fiecare sesiune de patinaj și, de asemenea, nu uitați să includeți o cască, cotiere și genunchiere în echipamentul tău.

Puteți utiliza o pereche de role ca mijloc de transport

În plus față de încorporarea patinelor în antrenament, în timp le puteți folosi pentru a vă deplasa dintr-un punct al orașului în altul și a vă bucura de plimbări lungi prin parcuri sau bulevarde mari. Este bine, dacă ești începător, să eviți zonele aglomerate, pe unde trec multe mașini. Dacă ai posibilitatea, poți chiar să iei niște cursuri de mers pe role, care te vor ajuta să corectezi mișcările, să înveți poziția și cum să eviți căderile sau posturile proaste.

Poți arde calorii mergând pe role

Pentru a slăbi prin patinaj, este recomandabil să începeți cu sesiuni de aproximativ 20 de minute într-un ritm bun. Aceasta înseamnă, de exemplu, patinarea timp de 20 de minute fără pauză la viteza de croazieră, fără a atinge limita a ceea ce putem, dar cu o senzație de viteză. În general, patinajul în linie ca exercițiu de rezistență moderată întărește în primul rând sistemul cardiovascular și activează metabolismul. Și numai atunci când acesta din urmă începe este posibil să începeți să ardeți grăsimile în mod eficient.

Pe măsură ce corpul se obișnuiește și mușchii devin mai puternici, sesiunile pot fi crescute la 60 de minute. Aceasta înseamnă că între 10 și 20 de kilometri sunt parcurși într-o oră, în funcție de îndemânarea patinatorului. Odată ce corpul este obișnuit cu aceste sesiuni, este interesant să patinezi cu intervale . Câteva minute foarte rapide urmate de câteva minute lente, un sprint între ele și o iau de la capăt.

Aceasta pornește mașina de ardere a grăsimilor din organism și arde mai multe calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus