Autoritatea Eletorală Permanentă a publicat numărul de alegători din Deva

AEP a dat publicității numărul de alegători care sunt chemați la urne să-și aleagă primarii și pe reprezentanții unui consiliu local în 17 localități din țară.

Deva este singura localitate urbană în care vor avea loc alegeri parțiale în data de 5 noiembrie. Potrivit AEP, numărul total al cetățenilor din Deva, cu drept de vot, care au domiciliul în oraș, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până la data 5 noiembrie 2017 este 59.393. Dintre aceștia,  27562 sunt bărbați, iar 31831 – femei.

3 răspunsuri

  1. Recensamant 2011 final : MUNICIPIUL DEVA 56647 cu drept de vot 59 393 ! 🙂 http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2012/08/TS2.pdf

    • Monalise Hihn spune:

      Nu are a face recensământul cu numărul de persoane care au DOMICILIUL în acte în Deva. Am mai explicat – o persoană poate locui în Germania, dar este cetățean român. În acte, ea apare ca locuitor al Devei.

    • Atenție: recensământul este făcut după POPULAȚIA STABILĂ la acea dată. Numărul de alegători include TOȚI cetățenii cu drept de vot care au domiciliul în municipiul Deva, chiar dacă aceștia lucrează în străinătate, sunt plecați la studii în alte localități, etc (inclusiv cei cu actul de identitate expirat de ceva ani de zile). Interesant ar fi un recensământ actual la care să ne raportăm în funcție de prezența la vot, în ideea de a ”stabili” cât de reprezentativ va fi viitorul primar ”ales” al municipiului Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus