Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a dispus, joi, suspendarea cauzei într-un dosar privind cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), până când Înalta Curte de Casație și Justiție va judeca un recurs formulat în acest dosar de către Sindicatul "Noroc Bun".

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că, în urma respingerii ca inadmisibilă, săptămâna trecută, de către instanță a cererii de intervenție în interes propriu formulată de “Noroc Bun”, sindicatul a depus recurs în termenul prevăzut de lege, respectiv 5 zile. În consecință, instanța nu s-a mai pronunțat joi în acest dosar, ci a suspendat cauza până la judecarea recursului de către instanța supremă.

În februarie, Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvență înaintată de administrația CEH și mai mulți creditori, hotărârea instanței fiind atacată cu apel la CA Alba Iulia. Tot atunci, instanța a dispus ca solicitările creditorilor să fie judecate separat.

Conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvență apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluție pentru evitarea falimentului societății.

În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajați, la termocentralele Mintia și Paroșeni, dar și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus