În urma controlului efectuat de inspectorii Curţii de Conturi, s-a stabilit că Primăria Orăştie a acordat nelegal sporuri salariale angajaţilor.

Valoarea totală a prejudiciului calculat de inspectorii Curţii de Conturi ajunge la 2.250.000 lei.

Potrivit Raportului de control întocmit pentru anul 2013, a fost descoprită plata nelegală a unor sporuri de dispozitiv de 25% şi sporuri de fidelitate.

Inspectorii au mai descoperit nevirarea la bugetul statului a fondurilor pentru neangajarea persoanelor cu handicap, dar şi angajarea şi plata unor cheltuieli fără bază legală.

Raportul mai relevă nereguli în modul de stabilire a veniturilor bugetului local la nivelul lor real (bazate pe constatarea, evaluarea şi inventarierea materiei impozabile şi a bazei de impozitare în funcţie de care se calculează impozitele şi taxele locale.

Curtea de Conturi a dispus stabilirea întinderii prejudiciului adus Clubului Sportiv „Dacia Orăştie 2010” urmare efectuării unor cheltuieli fără temei legal pentru activităţi sportive şi recuperarea acestuia, dar şi stabilirea întinderii prejudiciului adus Primăriei prin acordarea unor salarii de bază mai mari decât cele legale prin includerea în salariul de bază a sporului de dispozitiv şi recuperarea acestuia şi regularizarea cu bugetul general consolidat a impozitului pe venit şi a contribuţiilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus