După 6 luni de când PSD a câștigat conducerea Consiliului Județean Hunedoara, același partid s-a impus și la alegerile parlamentare din județ, cu un scor categoric de 53%, obținând două posturi de senator și 4 de deputat. Practic, PSD a câștigat și la aceste alegeri tot ce putea câștiga. Acum, stimați pesediști, sunteți majoritari în județul Hunedoara, atât din punct de vedere politic, cât și administrativ: aveți șefia Consiliului Județean, aveți majoritate în CJ, aveți cei mai mulți primari din județ și, în fine, veți avea cei mai mulți parlamentari.

Desigur, tabloul prezentat mai sus vă oferă suficiente motive să pășiți țanțoși prin județ, să faceți glumițe cu tractorașe și drujbe de jucărie, să-i ironizați pe liberali, să-i trimiteți la gară, să desfaceți șampanie după șampanie, să priviți ore în șir la harta roșie a României, să bifați cu piuneze redutele liberale doborâte de tăvălugul PSD. Putem înțelege că, după 12 ani de „ocupație” liberală în județul Hunedoara, savurați această victorie răsunătoare. Până la urmă, alături de voi se bucură cel puțin 53% dintre hunedorenii care au venit la vot pe 11 decembrie, deci majoritatea.

Totuși, pentru că toată lumea trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, atât cei care au câștigat, cât și cei care au înfrânt, trebuie spus acum (nu mai târziu!) că ați devenit majoritari într-un județ aflat la coada tuturor clasamentelor. Metaforic vorbind, ați devenit proprietarii unei case dărăpănate, aflată la un pas de prăbușire. Populația județului a scăzut într-un deceniu cu 100.000 de oameni, tinerii au luat drumul Spaniei, Angliei, Italiei, investitorii ne-au ocolit, industria a fost îngropată, drumurile sunt praf, spitalele se confruntă cu crize financiare și de personal, salariile sunt mizerabile, iar oamenii sunt triști. Bucuria se plătește în rate, concediile la fel. Raportul dintre pensionari și populația activă înclină spre prima categorie, bogații se îmbogățesc, iar săracii devin tot mai săraci.

Dacă ați fost atenți în campania electorală, nu aveați cum să ratați privirile deznădăjduite ale hunedorenilor care aproape că și-au pierdut orice speranță. În cine să creadă, în ce, pe cine să aleagă pentru de a doua zi să simtă și ei că sunt tratați ca niște oameni? Ce să aleagă ca să se simtă respectați în țara lor, sprijiniți să se dezvolte sau protejați să-și trăiască bătrânețile în liniște?

42,55% dintre hunedorenii cu drept de vot au ieșit duminică din case pentru a alege. Mai bine de jumătate au votat PSD, pe voi, cei care ați devenit cârmuitorii absoluți ai acestui județ.

Cercetările sociologice arată că, de această dată, nu putem vorbi de un vot negativ, fapt care vă responsabilizează mai mult decât vă imaginați. Faptul că PSD a fost votat și de tineri, că a obținut majorități covârșitoare, demonstrează că ați fost votați cu speranță. Oamenii v-au cotat cu încredere și v-au votat crezând cifrele pe care le-ați prezentat în ziarele de campanie, promisiunile făcute, perspectiva unui viitor pe care v-ați angajați să-l clădiți. Nu de frica lui Soros, nu din cauza oportunismului foștilor (deja) guvernanți, nu pentru că sunteți frumoși ați fost votați, ci pentru că ați pus pe masă o proiecție în care, se pare, românii, respectiv hunedorenii, au crezut.

Hunedorenii v-au dat totul pe mână: Consiliul Județean, 6 din 9 parlamentari și, cel mai probabil, viitorul Guvern. Nu ați câștigat nimic, ați obținut un contract pe care oamenii se așteaptă să-l respectați. Aveți toate pârghiile pentru a schimba traseul prăpăstios pe care s-a rătăcit județul Hunedoara, veți avea ocazia să demonstrați că promisiunile din campanie nu au fost trambulina folosită doar pentru a ajunge în fruntea bucatelor. Aveți înainte cel puțin 4 ani în care trebuie, sunteți obligați!, să răspundeți așteptărilor hunedorenilor. Hunedorenii v-au oferit totul. A venit timpul ca VOI să oferiți!

Oamenii nu mai au răbdare, și pe bună dreptate. Munca în slujba acestui județ trebuie să înceapă acum și bine ar fi să aveți un plan prin care să faceți tot ce ați promis. Nu aveți lună de miere, politicienii (toți) și-au pierdut acest drept.

Unii cred în voi, alții nu. Pentru TOȚI trebuie să demonstrați că politica se face în slujba cetățeanului, nu a propriilor interese sau de grup. Pentru TOȚI trebuie să mișcați lucrurile în direcția corectă și să dovediți că ați înțeles toate mesajele transmise de popor. De acest popor care s-a săturat că fie convocat o dată la patru ani, după care, sedus și abandonat, rămâne uitat pe marginea unui șant până la alegerile viitoare.

5 răspunsuri

  1. “Totuși, pentru că toată lumea trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, atât cei care au câștigat, cât și cei care au înfrânt…”: aici m-am oprit din a citi articolul. De ce? Păi dacă tot trebuie să rămânem toți cu picioarele pe pământ, ar fi normal ca autorul articolului să se adreseze tuturor, nu doar celor care au câștigat (sau înfrânt, cum vreți voi). Din DEX: “ÎNFRẤNGE, înfrấng, vb. III. Tranz. A învinge, a birui, a bate (în luptă)”. Acu’, eu înțeleg că în timpul tentativelor jurnalistice din liceu se mai poate greși, dar pentru un articol publicat într-un jurnal “serios” mă aștept la mai multă atenție. Sau autorul se referă doar la învingători? În ambele cazuri, atenția mea se oprește aici. Și nu, nu fac politică.

    • Păcat… A fost o licență poetică (abatere conștientă de la normele limbii literare, condiționată de necesitatea obținerii unor efecte stilistice distincte) a autorului, cu trimitere la expresia “Am înfrânt!” – folosită autoironic cu sensul de “Am fost înfrânți”.
      Altfel, e mare nevoie de specialiști ca dumneavostră. Suntem absolut convinși că dacă ați confrunta cu DEX-ul și Programul de guvernare, altfel va arăta România.

  2. Foarte adevarat!!! Aceste vorbe sunt valabile pt. toata tara, nu numai pentru Hunedoreni.

  3. Un subiect autentic, foarte bine scris. Ar trebui postat in fiecare zi pe site-ul vostru. Poate le va atrage atentia si invingatorilor, care au inceput deja sa-si dispute recompensele personale. Exact pe modelul celor carora le-au luat locul. Si, caile deja batute, sigur duc in acelasi loc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus