Aparent, Devei primarul a înregistrat prima înfrângere: cei doi viceprimari și-au păstrat mandatele.

Începând de astăzi, oficial, la Primăria Deva asistăm la un conflict deschis între primarul Oancea și cei doi viceprimari. 

Pentru mai multe informații pe acest subiect, citește și:

Viceprimarul Răzvan Mareș rămâne în funcție

Ovidiu Moș, salvat de PSRO și UDMR

Campania electorală pentru anticipatele din noiembrie, anul trecut, părea că i-a apropiat pe Florin Oancea (PNL) de viceprimarii Mareș (PSRO) și Moș (PSD). Dacă Răzvan Mareș a renunțat chiar la propria candidatură în favoarea candidatului PNL, defilând alături de echipa liberală la toate acțiunile de campanie, pe la colțuri s-a vorbit și că Ovidiu Moș, nemulțumit că a pierdut nominalizarea din partea PSD, ar fi „contribuit discret” la insuccesul lui Petru Mărginean (trebuie să spunem însă că, dincolo de bârfe, PSD nu a produs vreo dovadă concretă în acest sens).

Lovitură de teatru! Nici nu s-a însăunat bine Florin Oancea că a și trimis corpul de control la instituții din subordine, iar neregulile depistate au condus la decizia de a propune, nici mai mult, nici mai puțin, decât schimbarea din funcție a lui Răzvan Mareș – pentru că el răspundea de respectivele instituții.

Ca să fie treaba treabă, acuzând lipsa de implicare a consilierilor PSD în lucrările comisiilor de specialitate care preced ședința publică a Consiliului Local, primarul Devei a introdus pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre privind schimbarea viceprimarului PSD, Ovidiu Moș.

Care sunt subînțelesurile acestei stări de fapt?

 1. S-au polarizat două tabere: primarul contra viceprimarilor. De ce a încercat să-i schimbe? Ce le reproșează? Lui Mareș – risipa din banii public (și posibile ilegalități, vom vedea ce părere au organele de control) la instituțiile primăriei de care răspunde, iar lui Ovidiu Moș – neîndeplinirea obligațiilor de serviciu prin neprezentarea la lucrările comisiilor.
 2. Dacă avem un conflict la vârful primăriei, înseamnă că lui Florin Oancea nu i se va putea imputa nici acum, nici în 2020 lipsa de „strălucire” a mandatului pentru că, nu-i așa, startul a fost ratat (și) din vina viceprimarilor, pe care el a încercat să-i schimbe, dar ei s-au aliat etc. etc.
 3. Apropo de lipsa de strălucire din punct de vedere a marilor realizări în perioada 2016-2020, adevărul este că la Deva s-a ratat startul. Pare că fosta administrație a dormit mai tot anul trecut, așa că proiecte finanțate din fonduri europene vor fi puține, iar banii care ar fi putut veni prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 au fost deja pierduți. Încercând (și reușind) să-și salveze pielea, viceprimarii au căzut în capcană: i-au oferit lui Florin Oancea „adversarul” de care avea nevoie, respectiv „vinovatul” pentru nerealizările din acest mandat.
 4. Cu taberele astfel conturate: PRIMARUL (care vine cu forța votului recent și cu mesajul de schimbare în bine a primăriei) contra VICEPRIMARILOR (care au tocat banii și nu își fac treaba), avem deja circul în oraș. Primarul ar vrea să facă, dar nu îl lasă viceprimarii, PSD și PSRo.
 5. A pierdut Florin Oancea pentru că a eșuat în încercarea sa de a-i schimba pe cei doi? Doar la prima analiză, cea superficială. De fapt, începând din 17 ianuarie 2017, primarul Devei a intrat în campania electorală pentru 2020 cu mesajul: „Dați-mi și Consiliul Local și voi reconstrui Deva!”, copiind, de fapt, modelul Traian Băsescu din 2004. Cum a zis Traian Băsescu după primul mandat de primar al Bucureștiului? „Nu am putut face. Dați-mi un CONSILIU GENERAL și voi face!”. Cam asta a încercat azi primarul Devei și i-a ieșit, așa, de ziua lui..

3 răspunsuri

 1. Avea dreptate cetateanul Mares cu piesa de teatru. A gresit doar cu distributia. Si el este actor in piesa si nu spectator cum declara el.

 2. Bravos.
  El e mare si tare dar sa nu creada ca oamenii sunt prosti. Anunța concedieri masive la primarie. De ce? Nu sunt votantii sai? Sunt doua posturi scoase la concurs acum la Primaria Deva. Sunt de gasit pe sait. pe gov.ro.
  Ce sa intelegem?
  De ce nu scrie presa si de asta? Pe de-o parte concedieri, pe de alta angajari.

 3. Pingback: Primăria DEVA: Războiul declarațiilor (și) pe Facebook - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus