Decizia instanței va fi definitivă.

 

Curtea de Apel București a amânat a treia oară pronunțarea sentinței în dosarul fostului prefect de Hunedoara și președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Alic.

Completul a amânat pentru data de 12 martie luarea unei decizii finale. Pe fond, Costel Alic a fost condamnat în 2015 la 3 ani de închisoare cu executare pentru delapidare și obligat să plătească alături de ceilalți inculpați 110.000 de lei.

În 1999, Costel Alic a cumpărat fabrica de procesare a cuarțului din cariera Șiglău de la Uricani, pentru care a plătit 250.000 de lei și a primit și aviz de exploatare pentru 20 de ani de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, pentru 20 de ani. Tranzacția s-a derulat prin firma Construct Grup Internațional, transformată în Romcuarț SRL, condusă tot de Alic, iar terenul pe care se aflau fabrica și cariera se aflau în proprietatea unei firme controlate de Alic, Cuarț SA. Zăcământul, cel mai pur din Europa și al treilea din lume, a fost estimat la valoarea de 40-45 de milioane de dolari. Romcuarț SRL a primit un credit de la Banca Română de Scont, controlată de Sorin Ovidiu Vântu. Valoarea creditului a fost de cinci milioane de dolari, la care s-a mai adăugat un depozit bancar de trei milioane de dolari. Și Cuarț SA, altă firmă condusă de Alic, a primit un credit de 5,4 milioane de dolari. Proiectul presupunea redeschiderea și modernizarea fabricii, precum și asigurarea a 200 de locuri de muncă. Totuși, prima și ultima dinamitare a zăcământului a fost în toamna anului 2001, după care nu s-a mai întâmplat nimic, motiv pentru care societatea care a garantat cu depozitele de la Banca de Investiții și Dezvoltare și Banca Română s-a constituit parte civilă în dosar.

Din 1990 și până în ianuarie 1997, Costel Alic a devenit, pe rând, subprefect, prefect, președinte al Consiliului Județean Hunedoara și, apoi, iar prefect.

Este cetățean de onoare al municipiului Hunedoara și luptător cu rol determinant pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus