Municipiul Hunedoara are în 2015 un buget mai mic faţă de anul precedent. Paradoxal, pretenţiile primarului sunt mai mari.

Bugetul public al municipiului Hunedoara este mai mic în 2015 cu aproximativ 53 de miliarde de lei vechi faţă de bugetul din 2014, însă proiectele care ar trebui finalizate în acest an sunt mai mari faţă de cele din anul precedent.

Pe scurt, administraţia şi-a propus să finanţeze în acest an ecologizarea primelor 20 de hectare din fosta platformă industrială a Combinatului Siderurgic, construcţia şi darea în folosinţă a ştrandului municipal din baza sportivă “Michael Klein” şi amenajarea centrului pietonal din zona Casei de Cultură. Socoteala de acasă însă nu se potriveşte cu socoteala din târg pentru că Guvernul a schimbat schema de echilibrare a bugetelor locale, iar bugetul rezultat este mai mic.

“În acest an, avem un buget de 153.000.000 de lei, mai puţin cu 5,3 milioane faţă de anul trecut. Situaţia creată însă nu ne va împiedica să menţinem ritmul investiţiilor. Vom face tot ce ne-am propus în 2015, chiar dacă vom avea un buget mai mic”, declară primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Primarul localităţii speră în acelaşi timp că Guvernul nu va opri în 2015 finanţările proiectelor locale prin Ordonanţa 28 (numai anul trecut, Hunedoara a primit aproape 3 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus