Pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a aflat joi un nou termen în dosarul în care Daniel Pleşcan, Mihăiţă Praţa şi Mihaela Ciociu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins astăzi cererile formulate de proxeneţii din Valea Jiului, de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În urma deciziei, cei trei inculpaţi vor sta în arest la domiciliu şi în următoarele 30 de zile.

“Instanţa constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: 1.POD 2.PSM 3. CMC, măsură pe care o menţine. Respinge cererile de revocare, respectiv de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Cei trei inculpaţi din Valea Jiului au fost reţinuţi în data de 3 decembrie de către procurorii DIICOT Hunedoara, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism în formă continuată. Ulterior, aceştia au primit mandat de arestare preventivă.

În data de 30 decembrie însă, Curtea de Apel Alba Iulia a înlocuit măsura arestării preventive faţă de inculpaţi cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

În timpul arestului la domiciliu, cei trei inculpaţi sunt obligaţi să se prezinte în faţa organului de cercetare penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora.

Inculpaţii pot să părăsească imobilul de domiciliu pe durata arestului la domiciliu pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus