Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, ar putea să se întoarcă la locul de muncă dacă magistraţii vor decide că a stat suficient în arest la domiciliu.

Pe 9 ianuarie 2015 expiră mandatul prin care Mircea Moloţ a fost plasat în arest la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia sunt cei care vor lua decizia finală în cazul solicitării procurorilor DNA de prelungire a perioadei în care fostul lider al PNL Hunedoara este obligat să stea în arest la domiciliu.

Dacă instanţa va decide că în cazul lui Mircea Moloţ poate fi aplicată o altă măsură preventivă (controlul judiciar), preşedintele CJ Hunedoara scapă de suspendare şi se poate întoarce la serviciu. Acest lucru poate fi posibil însă DOAR dacă măsura preventivă a controlului judiciar nu este dublată de o interdicţie în acest sens.

Dacă instanţa prelungeşte perioada de arest la domiciliu, Mircea Moloţ rămâne suspendat pentru încă 30 de zile.

Ce spune Codul de procedură penală despre arestul la domiciliu

(1) Măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă determinată, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.
(2) Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:
a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii, cu martorii ori experţii, precum şi cu orice alte persoane care nu locuiesc în mod obişnuit împreună cu el sau nu se află în îngrijirea sa.

Un răspuns

  1. nu pot intelege cum scapa oamenii astia. Ba da te-am prins ca ai furat, delapidat, vandut ce naiba ar mai fi si tu il lasi in arest la domiciliu, cum e posibil nu e pericol public. daca fac talharie arest preventiv pe deva iar daca fur multe multe milioane bagand statul in pierdere etc nu e egal. nu esti tot pericol public ca poti invata pe altcineva sau ca poti comunica cu unul altul incercand sa scapi basma curata. bun treaca mearga ni nu stim legiile..dar judecatorii aceia chiar nu isi dau seama ca nu fac bine…ma gandesc la bani ma gandesc dar hai ma sa mai inchid si din ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus