Miercuri, magistraţii de la Curtea Supremă au decis că preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ a fost incompatibil.

Îşi va respecta promisiunea Mircea Moloţ?

Pe 20 februarie 2013, Mircea Moloţ a declarat public că va demisiona din funcţia de preşedinte dacă şi Înalta Curte va decide în favoarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

„Dacă şi Înalta Curte va spune că sunt incompatibil, o să mă retrag la viaţa privată”, spunea preşedintele CJ Hunedoara cu câteva ore înainte de aflarea soluţiei Curţii de la Alba Iulia.

Potrivit Legii, „persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Chiar dacă nu va demisiona, Mircea Moloţ nu-şi va putea duce mandatul la bun sfârşit. Este doar o chestiune de timp până când Prefectul judeţului va semna ordinul de încetare a mandatului înainte de termen.

REMEMBER

Potrivit unui raport întocmit de ANI în luna mai 2012, „MOLOȚ Ioan Mircea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008 – 30.01.2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât şi funcția de Președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA), respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ȘI PODURI S.A. Deva”. Imediat după comunicarea raportului de evaluare a incompatibilităţii, preşedintele CJ Hunedoara s-a adresat Justiţiei cerând anularea acestuia. Dosarul a fost judecat de magistraţii Curţii din Alba Iulia care au respins acţiunea lui Mircea Moloţ. Incompatibilitatea preşedintelui CJ Hunedoara a ajuns pe masa judecătorilor de la ÎCCJ pe data de 17 mai 2013. După 12 termene de judecată şi două cereri de recuzare a completelor de judecată, magistraţii au respins miercuri, 21 ianuarie 2015, acţiunea în justiţie a lui Mircea Moloţ.

2 răspunsuri

  1. ar trebui si DNA SAL IA LA INTREBARI CA ESTE TOT ASA DE INCOPATIBIL SARACUL DIN SALARIU SIA FACUT HOTELURI ETC ,,, DNA KOVESTI NU VA LASATI !!! MERGETI PANA LA CAPAT SI BAGATII LA MUNCA SILNICA SA VADA CUM SE CASTIGA PRIN MUNCA PE SALARIU MINIMPE ECONOMIE !!!

  2. miron19_45@yahoo.com' Miron Gheorghe spune:

    SIKTIRI, NESPALATULE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus