PACE se pare că este numele partidului care va intra în bătăliile electorale din 2024, sub coordonarea fostului vicepreședinte PNL, deputatul Ben-Oni Ardelean.

Cu câteva săptămâni în urmă, deputatul Ben-Oni Ardelean a anunțat că părăsește Partidul Național Liberal, declarând că lansează o nouă platformă politică de orientare conservatoare: „Voi face tot ce îmi stă în putinţă ca această platformă să devină un jucător semnificativ în peisajul politic din România, pentru că tot ce mă interesează în momentul de faţă, este ca voi să aveţi din nou încredere în cei care vă reprezintă”, a afirmat atunci Ardelean.

Mai mult, Ben-Oni Ardelean preciza: „cetățenii, astăzi, au lehamite față de clasa politică, cascada de gafe și haosul guvernamental au dus la decredibilizarea totală a acesteia”.

Intenția sa, spunea Ardelean, este aceea de a „aduce profesioniști, lideri de domenii din toate sferele din societate, în zona deciziilor publice, fiindcă doar experiența, expertiza și responsabilitatea acestora poate produce un proiect de țară, care să aibă ulterior și o strategie predictibilă de ieșire din crizele multiple cu care ne confruntăm. Actuala guvernare a produs bulversaj și haos”.

„Această inițiativă vine ca un răspuns la provocările complexe cu care se confruntă România în prezent și la deziluzia tot mai răspândită în rândul cetățenilor față de clasa politică din România”, consideră deputatul al cărui partid se va numi, se pare, PACE.

Se știe că zonele de influență pe care deputatul le are sunt semnificative, mai ales în relația transatlantică, cu precădere în Statele Unite ale Americii, iar jocul politic la nivel național în 2024 va depinde mult de ceea ce se va întâmpla peste ocean.

Ben-Oni Ardelean a fost ales senator  pe listele PNL în legislatura în legislatura 2012-2016, apoi deputat în legislaturile 2016-2020 și 2020 – 2024. În luna septembrie 2023 a demisionat din PNL odată cu anunțul noului proiect politic.

Ben-Oni Ardelean s-a născut în data de 1 septembrie 1975 la Lupeni, în județul Hunedoara. A absolvit Liceul Teoretic din Hațeg, în 1994. Este licențiat în Teologie și a urmat cursuri universitare (Institutul Luther Rice, Atlanta, GA) și post-universitare (Institutul Olford, Memphis,TN) și a primit burse de cercetare doctorală în Statele Unite ale Americii (Fuller Seminary, Pasadena) și Marea Britanie (Regent’s Park Collage, Oxford University). Ardelean are un doctorat în Teologie (2010) și unul în Științe politice și administrative (2009), ambele la Universitatea București.

Sursa: stiripesurse.ro, digi24.ro

Un răspuns

  1. Pingback: Ce nume surpriză a găsit hunedoreanul Ben-Oni Ardelean pentru partidul pe care l-a înființat – Top10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus