Consiliul Local Hunedoara a apobat înfiinţarea unui Serviciu propriu care să se ocupe de salubrizarea municipiului. Strategia aprobată vineri vizează toate tipurile de colectare a deşeurilor, dar şi curăţenia din localitate.

Conducerea Primăriei Hunedoara susţine că a făcut această propunere pentru că riscul ca proiectul de management al deşeurilor la nivel judeţean să întâmpine probleme este în continuare mare.

„Proiectul Consiliului Judeţean Hunedoara de 70 de milioane de euro este contestat. Dacă nu facem nimic, există riscul să rămânem pe dinafară şi să nu avem unde să ducem deşeurile. Ideea pe care o avem este înfiinţarea unui serviciu nou care să preia în prima fază colectarea selectivă pentru a putea valorifica deşeurile. Vrem să scădem tarifele, atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice”, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Edilul a adăugat că serviciul proaspăt înfiinţat va fi transformat în societate comercială cu acţionariat majoritar Consiliul Local Hunedoara.

Primăria se va adresa în perioada următoare marilor comercianţi din localitate pentru a prelua deşeurile colectate selectiv.

În lipsa unui depozit în judeţ, deşeurile din municipiul Hunedoara ar putea fi depozitate la deponeurile din Arad sau Timiş.

Un răspuns

  1. asta e strategie??!!!! atata superficialitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus