Uzina Mecanică Cugir a revenit în prim planul industriei de fabricare a armamantului și muniției din România.

După ani buni în care a înregistrat pierderi semnificative, Guvernul a decis ștergerea datoriilor istorice și a trecut la acțiuni de reorganizare și restructurare a mai multor operatorii economici din industria de apărare, care să conducă la viabilizarea acestora.

Pe un fond favorabil în ceea ce privește piața mondială a comerțului cu armament și a consolidării relației cu clienții din SUA, Uzina Mecanică Cugir a reușit o performanță care depășește orice așteptări.

Fabrica de armament din județul Alba a trecut practic de la o pierdere netă de 2,8 milioane de euro în 2013, la un profit de aproape 100 de milioane de euro în 2014 (442.005.845 de lei). De asemenea, în ultimul an fiscal a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de euro și veniturile de 127 milioane de euro. Datoriile în valoare de 56.020.004, nu mai par să reprezinte o problemă dacă producția se menține la nivelul din 2014.

Potrivit Ministerului Finanțelor Uzina Mecanică Cugir număra la sfârșitul anului trecut 967 de angajaţi.

Cu acești indicatori economici, Uzina Mecanică Cugir este de departe cea mai de succes filială a Romarm și cel mai eficientizat operator economic din industria de apărare românească.

Alte cinci din cele 15 filiale ale Romarm au înregistrat anul trecut profit, de la pierderi de milioane de lei în 2013, însă performanțele sunt net inferioare de cele ale Fabricii de armamanet din Cugir.

În ceea ce privește cealaltă fabrică de armament din Cugir, județul Alba, rămâne în lista companiilor din industria de apărare neperformante. Cu un efectiv de 916 angajaţi, “Fabrica de Arme Cugir” nu a reușit încă să treacă pe profit, cifra de afaceri realizată în 2014 fiind de circa 8 milioane de euro, iar pierderile de 1,4 milioane de euro.

ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus