Din neglijență sau pur și simplu pentru că apreciază că nu li se poate întâmpla nimic în timpul vacanței în străinătate, mulți români nu își cumpără asigurări.

Ce se poate întâmpla atunci când nu au asigurare

Facturi medicale scumpe

 A te îmbolnăvi în timp ce călătorești în străinătate ar putea fi o problemă reală pentru bugetul tău de vacanță. O asigurare medicală pentru călătorii în străinătate îți oferă liniștea că poți accesa mai ușor resursele medicale atunci când ai nevoie. Trebuie doar să te asiguri că ai la îndemână numărul poliței și numărul de telefon al serviciului clienți daune, pentru a le anunța imediat problema medicală cu care te confrunți la destinație. Îți vor oferi asistență și te vor direcționa către cel mai apropiat spital sau, dacă ai găsit deja unul, nu uita să păstrezi toate documentele care atestă vizita ta la medic, facturi, recomandări medicale etc. (- în acest fel, cheltuielile tale pot fi verificate de către asigurător la întoarcerea în țară, respectiv vor face parte din dosarul de daună).

Pierderea bagajelor și a obiectelor personale

Deși responsabilitatea pentru bagajele pierdute atunci când călătorești cu avionul aparține companiei aeriene; acoperirea bagajelor, inclusă în asigurarea travel, te protejează în cazul pierderii/furtului bagajelor, ori dacă acestea ajung la tine cu o întârziere mai mare de 6 ore din vina transportatorului. Astfel, când te gândești că bagajele tale pot valora mii de euro, este foarte important să ai o astfel de acoperire când călătorești în străinătate.

sursa: dcbusiness

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus