Consiliul Județean Hunedoara demarează procedurile de achiziție a clădirilor aparținând Cooperativei „Mureșul Dava” din centrul istoric al municipiului Deva. Ce se va întâmpla cu imobilele.

În ședința ordinară din 28 noiembrie, conducerea Consiliului Județean Hunedoara propune aprobarea demarării procedurilor în vederea cumpărării a unor imobile situate în vecinătatea Teatrului de Artă din Deva. Este vorba despre complexul de clădiri care aparțin Societății „Mureșul Dava” – Societate Cooperativă, mai exact de: un garaj (64 mp) și o clădire de birouri și ateliere (582 mp). Suprafața totală a terenului aferent celor două imobile este de 1.183 mp.

Valoarea de piață a imobilelor stabilită în Raportul de evaluare este de 180.866 euro (fără TVA).

Planul administrației județene nu se oprește însă la achiziția imobilelor. Consiliul Județean intenționează ca, după cumpărare, clădirile să fie demolate, spațiul rezultat fiind destinat extinderii curții Teatrului de Artă și realizării unui teatru de vară.

„Scopul achiziționării imobilelor este extinderea curții interioare a teatrului din Deva și realizarea pe acest amplasament a unui teatru de vară și a unei magazii de decoruri inclusiv ateliere, în acest sens, construcțiile existente urmând a fi desființate/demolate”, a spun reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus