Reprezentanții PNL din CJ au votat împotrivă și au acuzat că tarifele au crescut cu 23 la sută

„Opriți intoxicările! STOP FAKE NEWS!

Constatăm cu profundă îngrijorare că amploarea fenomenului fake news (știri false) este alimentată și de oameni politici din județul Hunedoara care, într-un mod iresponsabil, intoxică spațiul public cu minciuni.

Având în vedere că ținta predilectă a acestor intoxicări este Consiliul Județean Hunedoara, iar scopul este de a induce neîncrederea cetățenilor județului nostru în administrația județeană, totul în logica apropiatei campanii electorale, ne vedem obligați să reacționăm pentru restabilirea adevărului.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Aqua Prest Hunedoara”, în calitate de autoritate decizională în domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din aria de operare a SC Apa Prod SA Deva, a modificat tarifele pentru serviciul de furnizare a apei potabile și de canalizare. Decizia a fost luată cu 34 de voturi „pentru” și 5 abțineri. Printre cei care au participat la vot se numără și reprezentanții primăriilor conduse de primari membri ai PNL: Deva, Hațeg, Balșa, Baru, General Berthelot, Luncoiu de Jos, Romos, Șoimuș, Teliucu Inferior, Tomești, Toplița, Vorța și Zam. Niciunul nu s-a opus majorării ba chiar, la un calcul simplu rezultă că cel puțin opt dintre aceștia au votat „pentru” majorarea tarifelor.

Mai trebuie spus că, în cadrul ADI „Aqua Prest Hunedoara”, CJ Hunedoara are un singur vot, egal cu cele ale celorlalți membri!

Dar, despre acest adevăr nu vorbesc politicienii liberali, pentru că ar avea un efect de bumerang. O facem noi, pentru ca populația județului să fie corect informată și să aprecieze cu toate datele la dispoziție cine și de ce dezinformează.

Tariful pentru producerea, transportul și distribuția apei potabile a crescut cu 0,30 de lei (fără TVA): de la 3,81 la 4,11 lei/mc. Chiar și pentru un elev de gimnaziu este limpede că această ajustare nu poate fi „o majorare de 23%”, cum susțin unii consilieri județeni care speră că minciuna repetată suficient de mult va ajunge să ia locul adevărului. Dacă nu s-a schimbat nimic între timp în acest domeniu, metoda matematică ce permite determinarea unuia dintre termenii unei ecuații de proporționalitate pe baza celorlalți, este regula de trei simplă. Desigur, acei politicieni știu acest lucru, dar preferă să propage Fake News.

Cât despre tarifele pentru serviciul de canalizare, cei de la PNL, omit cu bună știință să spună că, în unele localități , valoarea a scăzut!

Mai trebuie subliniat că ultima ajustare de tarife a fost făcută tot prin decizie a ADI „Aqua Prest Hunedoara” în anul 2015, necesitatea majorării din acest an fiind motivată de faptul că au crescut obligațiile SC Apa Prod SA Deva privind rambursarea împrumuturilor aferente cofinanțărilor investițiilor realizate prin programe europene: ISPA și POS Mediu. Obligațiile financiare pentru aceste programe au fost stabilite cu mult timp înainte ca PSD să preia, prin reprezentanții săi, conducerea Consiliului Județean Hunedoara!

În speranța că oamenii politici vor înțelege responsabilitatea funcțiilor în care sunt numiți sau aleși, îi asigurăm pe toți locuitorii județului Hunedoara – indiferent de opțiunile și simpatiile politice, că administrația județeană acționează în spiritul dezvoltării tuturor comunităților locale cu respectarea legilor în vigoare”.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus