Ai o idee de afacere, dar îți lipsește experiența în domeniul antreprenoriatului? Nu ai suficienți bani pentru a pune pe picioare propria afacere? Vrei să devii propriul tău șef, însă nu ți-a venit încă ideea aceea „de un milion de dolari”? Poate că cea mai bună variantă pentru tine ar fi să îți găsești un asociat cu care să pornești la drum și cu care să te poți consulta în orice problemă sau nedumerire ai putea avea pe parcurs.

Ca în orice alt scenariu, și această situație are avantajele și dezavantajele sale, însă dacă le cunoști deopotrivă și ai intenții bune, afacerea ta pornită alături de partenerul tau de încredere are toate șansele să fie un succes. Așa că, înainte de a investi tipul, banii și relațiile tale, află care sunt cele mai plauzibile scenarii, atât pozitive, cât și mai puțin fericite, atunci când pornești o afacere cu un asociat.

Avantaje

Te va costa mai puțin să deschizi firmă

Băncile sunt întotdeauna soluția sigură pentru un împrumut de nevoi personale care ți-ar acoperi cheltuielile cu deschiderea firmei și primele câteva luni de la inițierea afacerii, când se presupune că profitul poate lipsi. În același timp, un credit poate deveni o sursă de stres inepuizabilă, pentru că va trebui să plătești în fiecare lună rata promisă prin contractul cu banca.

Așadar, asociatul tău, care poate deveni și investitor, te poate scăpa de grija aceasta.

Unde-s mulți, puterea crește!

Echipa pe care o vei forma alături de asociatul tău în afaceri poate aduce avantaje din doua direcții firmei voastre. Fiecare dintre voi are cunoștințe și legături cu diverse domenii de activitate, deci contactul cu oameni specializați pe tehnic, marketing sau finanțe va fi mult mai ușor de stabilit. Oportunitățile care se pot ivi la tot pasul, grație accesului pe care îl veți crea unul pentru celalalt, vor fi numeroase.

Nu vei risca pierderea banilor investiți

Momentele de criză nu sunt dorite de către nimeni, mai cu seamă când în joc sunt toți banii și toate resursele investite pentru pornirea afacerii, însa uneori problemele din cadrul companiei nu pot fi evitate. Având un asociat alături, nu va trebui să îți consumi singur toată energia pentru a redresa situația, pentru că veți lupta amândoi pentru reechilibrare.

Dezavantaje

Deciziile se pot lua mai greu

Din fericire, suntem cu toții diferiți, așa cum spunea și textul unei reclame mai vechi. Asta s-ar putea, însă, să constituie un dezavantaj, când vine vorba de luarea unor decizii la nivelul conducerii firmei voastre. Dacă aveți viziuni diferite în ceea ce privește soluționarea unor probleme, e posibil ca aceasta să reprezinte un dezavantaj.

Profitul se împarte la doi

Dacă v-ați asociat într-o afacere, ați stabilit, tacit, că veți fi împreună la greu, dar mai ales la bine. Ca urmare, nu doar problemele se vor împărți la doi, ci și câștigurile. În funcție de profilul firmei și de profitul acesteia, e posibil ca afacerea să producă nu întocmai cât te-ai fi așteptat la început și asta să constituie o problemă.

Există riscuri

Nu poți ști cu adevărat cine este o persoană decât după ce ai petrecut mai mult timp cu ea, iar acest fapt nu poate fi pus în practică atunci când vorbim de asocieri în afaceri. Pentru a evita situațiile neplăcute, cum ar fi cea în care te asociezi cu o persoană care are datorii sau este în vizorul autorităților pentru experiențele sale trecute, îți recomandăm să apelezi la un sistem de verificare firme cu ajutorul căruia poți afla tot istoricul companiilor pe care viitorul tău asociat l-a avut în domeniul afacerilor.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus