Angajaţii Primăriei vor fi nevoiţi să justifice lunar banii pe care îi cheltuie cu evenimentele culturale şi spectacolele organizate în Hunedoara.

Consilierii locali din municipiul Hunedoara au ridicat mai multe semne de întrebare în ceea ce priveşte programul evenimentelor culturale din 2015. Mai mult, unul din consilieri a propus diminuarea bugetului pentru acest domeniu.

Maria Mornea, consilier local, a cerut în cadrul dezbaterilor privind Bugetul pe 2015, diminuarea cu aproape 6 miliarde de lei vechi a bugetului alocat pentr organizarea evenimentelor culturale, de la 1,5 milioane la 900.000 de lei. Aleasa a renunţat la acest amendament după ce conducerea Primăriei a explicat că diferenţa faţă de bugetul anului trecut este dată de un eveniment nou, Târgul european al castelelor care va fi organizat în decembrie 2015 la Castelul Corvinilor.

„Este un eveniment pe care ne-am angajat să-l finanţăm şi care va spori vizibilitatea Castelului Corvinilor. Este o sumă estimativă alocată, pentru că nu vom şti sigur cât ne va costa decât atunci când vom avea confirmările finale ale participanţilor. Vor veni reprezentanţi ai castelelor din toată Europa”, a declarat primarul Viorel Arion.

Convinsă de acest argument, Maria Mornea a acceptat majorarea bugetului însă a cerut ca lunar, angajaţii Primăriei să vină în Consiliul Local cu justificarea cheltuielilor. Acest amendament a fost votat de toţi consilierii prezenţi la şedinţă. Astfel, consilierii locali vor şti cu o lună înaintea fiecărui eveniment cât costă şi pe ce sunt cheltuiţi banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus