Litoralul rămâne cea mai ieftină destinație de vacanță pentru români, spune Federația Patronatelor din Turismul Românesc, care a prezentat și câteva cifre.

Dintr-un studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, realizat pe baza datelor primite de la  hotelieri, doar pe mâncare, cheltuielile au ajuns la peste 4 milioane de euro pe weekend, cazarea a costat în total 4,6 milioane de euro, iar pentru distracție turiștii au alocat 2,8 milioane de euro, în total.

“Văzute global, aceste sume par mari, însă nu este așa. Practic, un turist cheltuiește, în medie, la mare, 45 de euro pe zi pe cazare, mâncare și distracție, ceea ce arată că litoralul românesc rămâne, pentru români, cea mai ieftină opțiune pentru vacanța de vară”, a spus Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Sumele cheltuite pe mâncare diferă în funcție de bugetul turiștilor, dar și în funcție de stațiune. În stațiunile din nord, unde turiștii dispun de bugete mai mari, prețul unei singure mese poate depăși 100 de lei, în funcție de restaurantul ales.

În stațiunile din sud, însă, unde turiștii nu dispun de foarte mulți bani, prețurile sunt mai mici, iar aceștia pot mânca și cu 50 de lei pe zi.

Aici sunt la mare căutare hamsiile și preparatele din pește, dar cei mai câștigați sunt turiștii care au ales all inclusive sau au masa inclusă în pachetul de servicii.

“Din păcate, există o mare discrepanță între sumele cheltuite pe distracție în Mamaia, față de sudul litoralului. În cluburile din nordul litoralului sunt turiști care plătesc și câteva mii de euro pe o seară în club, pe când în sud sunt foarte mulți care nu alocă niciun leu pentru distracție. Pentru aceștia, cea mai importantă cheltuială este cu mâncarea”, regretă preşedintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducan.

Pe litoralul românesc ajung în fiecare an aproximativ 2 milioane de turiști, dintre care doar 1-2% sunt străini, potrivit statisticilor  Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Sfarsitul acestei saptamani a gasit  peste 130.000 de turiști pe litoral care au cheltuit pe cazare, mâncare și distracție aproape 12 milioane de euro.

Tot e puțin, mai spune Federația Patronatelor din Turismul Românesc.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus