Doar 55 de membri CECCAR Hunedoara s-au prezentat la urne. Cu toate acestea, senatorul Eleonora Carmen Hărău a câștigat alegerile, pentru că CECCAR a modificat în 15 martie modul în care se alege președintele filialelor.

 

Senatorul PNL Eleonora Carmen Hărău a fost singurul candidat pentru postul de președinte al CECCAR Hunedoara.

În 13 și 14 martie a fost organizat procesul de votare. Era nevoie de votul a 30 la sută dintre cei peste 400 de membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, filiala Hunedoara.

Colegii Eleonorei Carmen Hărău nu s-au grăbit însă la vot. Practic, era nevoie să se prezinte la urne în jur de 150 de persoane în două zile ca alegerile să poată fi validate. Astfel, Consiliul Filialei CECCAR Hunedoara a decis să mai prelungească votarea cu încă 4 zile, până duminică, 18 martie, la ora 18. Nici așa, senatorul PNL nu a reușit să-și convingă colegii să vină la vot, deși cu câteva zile înainte de alegeri declara că au fost mulți colegi care i-au cerut să-și depună candidatura pentru președinția CECCAR Hunedoara.

Surpriză însă! În data de 15 martie, în a treia zi de votare la filiala Hunedoara, pe site-ul CECCAR apar mai multe măsuri privind alegerile. La punctul 27 se arată că:

  • În cazul în care la sfarșitul procesului de votare, respectiv după ultima zi de vot stabilită conform graficului inițial de organizare a alegerii președintelui consiliului filialei, se constată că nu s-a îndeplinit cvorumul de participanţi de 30%, se va prelungi perioada de votare, dar nu mai mult de 4 zile. În acest caz, în primele 3 zile, la sfarsitul fiecarei zile suplimentare de votare se va intocmi un Proces-verbal in care se va mentiona procentul celor care si-au exprimat votul. În cazul în care, la sfarsitul zilei, se constată îndeplinirea cvorumului, prin Hotarare a Consiliului Filialei se declara încheierea procesului de votare. Dacă nici după a treia zi nu s-a îndeplinit cvorumul de participanţi de 30% la sfarsitul celei de a patra zi, alegerea președintelui consiliului filialei va fi validă indiferent de numărul membrilor înscriși pe listele electorale, prezenţi la vot până în sfarsitul ultimei zile de vot.

Așadar, Eleonora Carmen Hărău putea obține și un vot ca să fie declarată câștigătoare.

Între 26 – 31 martie va avea loc organizarea adunării generale, care ar trebui să valideze alegerile și s-o înscăuneze pe Hărău președinte CECCAR Hunedoara. Această funcție este una remunerată, șeful filialei având o îndemnizație lunară de aproximativ 3.600 de lei brut.

Președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România poate deține doar două mandate, atât la nivel central, cât și al filialelor. Funcția de președinte al CECCAR este pe 4 ani. În această perioadă au avut loc alegeri în maximum 5 filiale din țară.

În județ sunt peste 430 de contabili cu drept de vot.

4 răspunsuri

  1. dexterhomeboy@yahoo.com' CetateanulTurmentat spune:

    Incredibil in ce tara traim. Dupa ce ca isi construieste un mic castel langa Castelul Corvinilor, are si un popas mic acolo langa(restaurant), este senator, are o societate comerciala care a supt de la stat cateva milioane de euro bune in cativa ani, a executat Orasul Hunedoara de plata unor datorii la unele facturi de curatenie si tot nu ii ajung functiile si veniturile deopotriva.
    Este pur si simplu cea mai perversa si scarboasa fiinta. Imi cer scuze pentru limbaj, dar asta este sentimentul care ti-l provoaca aceasta fiinta, daca o putem numi asa…

  2. Tipul activistei de partid din anii de glorie ai comunismului, fara educatie, tupeista, dispusa sa calce in picioare reguli, oameni, legislatie, orice, numai sa obtina bani si functii.

  3. Din pacate asa este.Aceasta cucoană, nu se mai satură.Indemnizatii, bani , diurne, afaceri cu statul…..Poate era corect sa se ocupe altcineva , sa castige toti.Dar asta au votat hunedorenii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus