În baza unui parteneriat internațional, în perioada 7-22 august, în 7 comune din Țara Hațegului și în orașul Hațeg, au avut loc o serie de activități destinate copiilor

 

De câteva zeci de ani, în fiecare vară, o serie de tineri animatori francezi din regiunea Finistere din Franța vin în Țara Hațegului în perioada  vacanțelor. Timp de trei săptămâni, ei au reușit să-i facă pe copii să uite de tabletă și smartphone-ul și să aleagă diverse jocuri. În aceste trei săptămâni, nu mai puțin de 8 localități din Țara Hațegului au găzduit centrele de vacanță, în care, de luni până vineri, în intervalul 09:00-14:00, copiii comunităților au învățat franceză, au făcut mișcare, au descoperit tainele art&craft prin jocuri și activități menite să le captiveze interesul și atenția.

Cele opt centre de vacanță au funcționat în orașul Hațeg și în comunele Sântămăria-Orlea, Sălașu de Sus, Pui, Bretea Română, Densuș, Sarmizegetusa, Răchitova. Partenerii proiectului au fost Asociația Quimper – Santamaria Orlea – Pays de Hateg (cu sediul în Quimper, regiunea Bretagne, Franța), Asociația Intercomunală Țara Hațegului, Consiliul Județean Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, și toate primăriile, consiliile locale și școlile gimnaziale din zonă.
În medie, peste 400 de copii au participat, zilnic, în toate centrele de vacanță, la activitățile coordonate de tinerii animatori francezi. Centrele au funcționat cu coordonarea unui profesor al școlii, un coordonator-animator francez și câte doi animatori români.

Punctul comun al centrelor de vacanță a avut loc miercuri, la Baza de agrement din Sîntămăria-Orlea, pe stadion: o întâlnire intercentre, la care au participat toți animatorii din toate centrele, împreună cu copiii care au participat la activități de-a lungul celor două trei săptămâni de funcționare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus