Asociația Salvital SMURD va propune Consiliului Județean Hunedoara să susțină înființarea unui centru pentru voluntariat, formare profesională și instruire în prim-ajutor.
În anul 2016, paramedicii din județul Hunedoara își completează formarea profesională prin Cursul de extindere a competențelor profesionale ce se desfășoară în Centrul de formare profesională din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș și are o durată de 3 săptămâni.
La nivelul județului Hunedoara, asistentul medical din cadrul ISU Hunedoara sub coordonarea medicului şef SMURD, monitorizează procesul acordării primului ajutor calificat și  răspunde  de formarea continuă a personalului paramedical din structura unităţii în care activează precum şi din structura unităţilor SMURD aparţinând autorităţilor publice locale din judeţ, în conformitate cu prevederile art.17 din Ordinul nr. 2.021/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare ale titlului IV “Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.  
În acest context, Asociația Salvital Hunedoara va propune Consiliului Județean Hunedoara, încheierea unui parteneriat în vederea înființării unui Centru județean pentru voluntariat, formare profesională și instruire în prim-ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus