Administrația locală din Hunedoara a anunțat că lucrările finanțate din fonduri europene s-au finalizat.

Proiectul, finanțat prin POR 2007-2013, în valoare de 43.316.000 lei a avut ca obiective specifice reabilitarea a 20 de hectare de teren din fostul Combinat Siderurgic și crearea unei structuri de Sprijinire a afacerilor care să faciliteze creșterea investițiilor și a numărului de locuri de muncă.

Clădirea în care va funcționa viitorul Centru de Afaceri este construită pe cinci nivele și are 27 de spații în care firmele își pot desfășura activitatea. Terenul reabilitat a fost împărțit în 49 de parcele care vor fi oferite gratuit (așa prevede proiectul european) investitorilor care vor să înceapă aici o afacere.

„Avem deja investitori care sunt interesați să-și deschidă o afacere aici. Ba chiar este o firmă de IT interesată să ocupe tot Centrul de Afaceri”, a declarat încrezător primarul Viorel Arion.   

La evenimentul de prezentare a proiectului nu a fost prezent niciun om de afaceri sau investitor interesat să investească la Hunedoara. În schimb, autoritățile locale au adus la sediul Centrului de Afaceri aproape 150 de pensionari din municipiu care, la finalul prezentării, au primit suc, cafea și alune. 

Proiectul a fost depus spre finanțare de administrația locală din Hunedoara în timpul mandatului fostului primar, Ovidiu Hada. Contractul a fost încheiat în 2014. 

Carmen Harau Viorel Arion complex industrial Hunedoara pensionari (14) Carmen Harau Viorel Arion complex industrial Hunedoara pensionari (15) Carmen Harau Viorel Arion complex industrial Hunedoara pensionari (10) Carmen Harau Viorel Arion complex industrial Hunedoara pensionari (18) Carmen Harau Viorel Arion complex industrial Hunedoara pensionari (22)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus