Cei opt militari care au murit în accidentul aviatic vor fi comemoraţi mâine, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, într-o ceremonie cu onoruri militare, iar apoi sicriele vor fi trimise în localităţile natale.

La Sibiu a fost astăzi şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, care a vorbit cu rudele decedaţilor. De asemenea, MApN le-a dat distincţii simbolice celor doi ciobani care au ajuns primii la locul unde s-a prăbuşit elicopterul.

După ce vor fi gata toate formalităţile legale în jurul orei 14.00, aici, la Academia Forţelor Terestre vom organiza ceremonialul religios după care vor pleca cu mijloace de transport spre Argeş, Olt, Alba, spre Câmpia Turzii. I-am invitat astăzi aici pe cei doi băieţi care erau la faţa locului când s-a produs această catastrofă şi am dorit să le mulţumesc pentru spiritul lor umanitar şi faptul că au intervenit cu curaj şi au salvat cei doi militari”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării.  

Cei doi supravieţuitori au fost operaţi

Cei doi supravieţuitori ai accidentului aviatic au fost aduşi la Spitalul de Arşi vineri seară şi au fost deja operaţi pentru fracturile suferite în urma accidentului.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat.

“Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore”, a precizat sâmbătă dimineaţă directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.

El va fi supus, luni, unui transplant de piele, potrivit reprezentanţilor Spitalului de Arşi din Capitală.

Despre Valentin Bora, medicii au spus că avea arsuri mai superficiale, grad III cam 5-7 la sută, restul fiind intermediare.

“A venit şi cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri”, a precizat dr. Niţescu.

„Prognosticul e destul de rezervat. Pentru cel cu arsură profundă e chiar şi mai rezervat. Dar, totuşi sunt arsuri 40%, sunt oameni tineri”, a declarat astăzi Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Chirurgie plastică şi reparatorie din Capitală.

Sursa: digi24.ro

Foto: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus