În data de 4 martie, Judecătoria Hațeg a decis ca CFR să-i plătească peste 400.000 de euro despăgubiri victimei unui accident de tren produs din vina CFR, în 2014, în Gara Subcetate.

Sentința nu e definitivă, iar femeia care a fost mutilată, roțile trenului trecându-i peste mâna stângă, a făcut apel, care a și fost înregistrat la Judecătoria Hațeg. Acesta se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Astăzi, și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a înregistrat încă o asemenea solicitare.

În 14 septembrie 2014, în stația de cale ferată Subcetate, din județul Hunedoara, „după ce s-a informat în prealabil în stație cu privire la linia la care urma să sosească trenul pe care îl aștepta, persoana vătămată s-a deplasat către linia respectivă, traversând alte trei linii de cale ferată. Din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, călătorii nu au văzut platforma pe care trebuiau să aștepte trenul, oprindu-se înainte de a ajunge la aceasta, între două linii de cale ferată. Femeia care a ajuns să fie mutilată, împreună cu alte 6 persoane, au fost surprinse de trecerea simultană a trenului de călători pe care îl asteptau, dar și a unuia de marfă pe alta linie și, din cauza curenților de aer provocați, s-au dezechilibrat și au căzut la pământ. Femeia s-a prăbușit cu brațul stâng peste firul din dreapta al unei linii, astfel încât roțile trenului i-au trecut peste mână”.

Femeia a dat în judecată Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Societatea trebuie să plătească o amendă de 1,2 milioane de lei pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. De asemenea, pentru victima accidentului, instanța a stabilit daune materiale în sumă de 116.064,19 euro, respectiv despăgubiri morale în valoare de 300.000 de euro.

CFR mai este obligată să achite o sumă lunar pentru perioada în care femeia a fost în incapacitate de muncă, precum și contravaloarea tratamentelor medicale.

În plus, judecătorii au stabilit ca în toate gările din România CFR să afișeze sentința timp de 3 luni.

CFR a fost acuzată că nu a instalat în stația de cale ferată Subcetate indicatoare de orientare a călătorilor, dar stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare.

 

2 răspunsuri

  1. Nu deține pe naiba,inainte sa publicați tot felul de aberații,interesați-va mai bine,inclusiv despre caz .E ușor sa arătam cu degetul cand nu știm toată povestea si înflorim ,ca totuși nu avem ce face cu viața noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus