Dependenţa de cafeaua de dimineaţă poate fi învinsă cu ajutorul unor alimente care pot da cantitatea de energie necesară funcţionării optime a organismului. Cel mai important este, însă, ca micul dejun să nu se rezume la ceaşca de cafea, spune dr. Cristina Bălănescu, citată de libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, există cinci alimente care pot să ajute la eliminarea cafelei din meniul matinal:

Orezul brun

Este bogat în mangan, mineral ce stimulează eliberarea energiei rezultate din digerarea proteinelor şi glucidelor pe care le conţine bobul de orez.

Oul

Este sursa completă de proteine din alimentaţia noastră: un singur ou îi furnizează organismului 30% din aportul zilnic de proteine. În plus, conţine vitamine, minerale şi toţi acizii aminaţi esenţiali necesari corpului în procesul de refacere a musculaturii.

Iaurtul

Bogat în magneziu – element crucial în procesul de eliberare a energiei -, iaurtul aduce, în alimentaţia zilnică, şi doza absolut necesară de calciu.

Mierea

O lingură de miere este echivalentul unei căni de cafea sau a 200 ml dintr-o băutură energizantă. Cu un indice glicemic mic, acest îndulcitor natural acţionează ca un “carburant” de cea mai bună calitate pentru întregul organism şi, în special, pentru sistemul muscular.

Banana

Compusă, în principal, din zaharuri (glucoză, fructoză şi zaharoză) şi din fibre, banana este unul din alimentele energizante “consacrate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus