Vineri se împlinesc 5 ani de la primul apel 112 primit în Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CJMSU).

În județul Hunedoara, în urmă cu 5 ani, a devenit funcțional primul dispecerat integrat din țară pentru Apeluri de Urgență 112. Acesta funcționează sub tutela Consiliului Județean Hunedoara de cinci ani cu „zero secunde de întrerupere” și gestionează intervențiile solicitate prin Serviciul Unic 112. În cadrul CJMSU sunt mobilizați reprezentanții instituțiilor cu atribuții în intervenții de urgență

Toate instituțiile de intervenție din județul Hunedoara (ISU, Ambulanță, Jandarmerie, Poliție), inclusiv Serviciul Public Salvamont, sunt active la nivelul CJMSU.

În cadrul Centrului Judeţean pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă funcţionează şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei destinat coordonarii operaţiunilor asociate situaţiilor de urgenţă produse. Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei se activează în situaţii de urgenţă de amploare şi complexitate deosebite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus