Puţinii liberali hunedoreni încă loiali fostului preşedinte Mircea Moloţ sunt derutați de o LOVITURĂ DE TEATRU. Mai mult, de la centru li se pregătesc semnale care ar trebui să îi pună pe gânduri

Preşedintele CJ Hunedoara Mircea Moloţ şi vicepreşedintele Tiberiu Balint sunt urmăriţi penal de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Cei doi au fost suspendaţi din funcţii după ce Curtea de Apel Alba Iulia a dispus plasarea lor în arest la domiciliu. Tiberiu Balint și-a depus imediat demisia din funcţia de vicepreşedinte, iar plenul Consiliului Județean întrunit în ședință ordinară trebuia să ia act de demisie și să aleagă un alt vicepreședinte.

În luna decembrie 2014, consilierii județeni s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară convocată de Mircea Moloţ înainte de a fi suspendat, astfel că, în lipsa unei şedinţe ordinare, demisia vicepreşedintelui Balint a rămas … la secretariat.

Între timp, în mare grabă, vechiul PNL a desemnat-o pe Vetuţa Stănescu (consilier județean PNL) drept înlocuitor pentru Tiberiu Balint. S-a speculat la vremea respectivă că Vetuța Stănescu, director economic la Spitalul de Urgență din Deva, nu ar fi străină de afacerile dubioase derulate la spitalul devean de fostul liberal Alin Simota cu banii Consiliului Județean condus de Mircea Moloț. Se spune că doamna Stănescu l-a vizitat imediat după nominalizare pe Moloț, obedientă, fiind susţinută pe față de grupul de oameni loiali fostului preşedinte liberal pentru a ajunge cât mai repede vicepreședinte al CJ Hunedoara și pentru a prelua prerogativele președintelelui suspendat.

SONDAJ | Ar fi bine să revină MIRCEA MOLOȚ la șefia Consiliului Județean?

Lovitură de teatru

Tiberiu Balint a revenit ieri asupra deciziei de a demisiona şi, potrivit legii, rămâne vicepreşedinte suspendat al CJ Hunedoara şi își păstrează calitatea de consilier judeţean, astfel că planul lui Moloț cu Vetuța Stănescu a picat.

În aceste condiţii, cu vicepreşedintele Tiberiu Balint suspendat, Dorin Gligor rămâne la comandă, zădărnicind planurile lui Moloț de a-și plasa omul de încredere la Consiliul Județean Hunedoara.

Grupul de liberali hunedoreni loiali lui Mircea Moloţ mai are un motiv serios de îngrijorare. Semnalele venite de la Bucureşti în urma întâlnirii de luni a conducerii centrale a Noului PNL dau fiori reci celor care sperau că debarcarea lui Moloț nu va provoca mari valuri și, prin negocieri politice în spatele ușilor închise, se va face un transfer de putere spre oameni din linia a doua, dar din același grup de interese. Astfel, potrivit stiripesurse.ro, de la centru s-a impus următoarea cutumă: indiferent cine are majoritatea în conducerea județeană, vechiul PNL sau vechiul PDL, la alegerile locale și parlamentare va candida omul cu cele mai multe șanse de câștig. Liderii vor să evite o situație în care un om compromis pe plan local, dar care are bani mulți, să-și cumpere locul.

Conform sondajelor, noul PNL este principalul favorit la locale și parlamentare, tocmai de aceea vor să facă o selecție riguroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus