Proiectantul și ... natura, vinovați pentru ruperea DJ 705 A la inundațiile din luna august 2016.

Consiliul Județean Hunedoara va suporta cheltuielile pentru refacerea drumului județean 705 A, rupt de viituri în vara anului trecut. Potrivit reprezentanților acestei instituții, și Guvernul va aloca bani din fondul pentru calamități. Concluziile au fost prezentate după finalizarea expertizei care a stabilit condițiile în care a fost construit acest drum.

„La debitul, la modul în care a fost păstrată curățenia în albie, nici nu e de mirare (că drumul a fost rupt de viitură, n. red.). Aceea a fost o situație de calamitate. În rest, sunt oameni plătiți să facă lumină”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, care a adăugat că drumul va fi readus la starea de dinainte de calamități în luna aprilie.

„Nu s-au găsit probleme la construcție, s-au găsit probleme la proiectare. Nu s-au pus unde trebuia gabioane sau erau gabioane de prin 2004… Trebuie să se refacă cu protecția zonelor respective, care au fost vulnerabile la acest gen de calamitate. O parte din bani îi dă Guvernul României și o parte Consiliul Județean”, a declarat vicepreședintele Sorin Vasilescu.

Drumul spre cetatea dacică a fost inaugurat în campania electorală din vara anului 2016, după ce a fost modernizat cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat în luna aprilie a anului 2015, iar lucrarea a fost atribuită societății TRANS CONSTRUCT SRL, firmă implicată în dosarul de corupție al fostului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț.

Lucrările de modernizare au început în data de 24 august, dată de la care accesul pe drum a fost restricționat pentru ca acestea să se desfășoare în grafic, însă constructorul nu a reușit să respecte termenul stabilit (20 decembrie 2015). Pentru că termenele de execuție nu au fost îndeplinite, fiind vorba despre un proiect cu finanțare europeană, CJ Hunedoara a prelungit contractul de execuție până la data de 30 iunie 2016. Totodată, în 18 decembrie 2015, Consiliul Județean a aprobat finanțarea din resurse proprii pentru continuarea proiectului. În acest sens s-au alocat aproape 3 milioane de lei.

Proiectul a fost finalizat la sfârșitul lunii mai a anului trecut, în campania electorală pentru alegerile locale.

CITEȘTE ȘI: Pact pentru ascunderea adevărului? Ce s-a întâmplat la Sarmizegetusa Regia

La începutul lunii august a anului trecut, ultimii patru kilometri de drum au fost închiși după ce o viitură puternică a rupt calea de acces în mai multe locuri. Drumul a fost redeschis după ce au fost executate alte lucrări de reparații.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus