Rezultă că 10.000 de români au de trei ori și jumătate mai mai multi bani în conturi decât 4 milioane dintre cei care au depozite bancare - afirmă prim-viceguvernatorul BNR.
Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a prezentat, marți, la audierea din comisia economică a Senatului, situația împărțirii banilor intre romani, asa cum reiese din conturile bancare.

Acesta s-a referit la situația persoanelor cu conturi bancare:

„62% dintre deponenti (persoanele cu depozit la banca), 4 milioane de romani din cei 10 milioane, au 4% din bani. Iar 10.000 de persoane, 0,13% din deponenti, beneficiaza de 14% din economii, aici în medie, un singur deponent are 2,4 milioane de lei pe persoana in cont. Rezulta ca 10.000 au de trei ori și jumătate mai mai multi bani în conturi decât 4 milioane de romani”, a mai spus Florin Georgescu.

Distributia veniturilor intre categorii de cetateni este defectuoasa. Înainte de majorările salariale, 36%, adica 2 milioane angajati, castigau salariul minim, iar 92% din persoanele angajate aveau un salariu mai mic de 1.000 de euro.  „Numai 2%, 90.000 de persoane, aveau un castig mai mare de 1.000 de euro”, a mai spus prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus