Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social democrat Marcel Ciolacu, s-a declarat convins că actuala coaliţie va găsi resurse pentru a micşora impozitarea muncii, fiind deduse din venituri plăţile pentru şcolarizare, creşe şi spitale.

Declaraţiile au fost făcute marţi, la Palatul Victoria, cu prilejul semnării ordinului comun privind aprobarea Normelor de aplicare a “Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii”.

“Chiar ieri am hotărât, prin amendamentele pe care le aducem la ordonanţa 119, să venim cu 0,68 de lei pentru toate familiile care au în întreţinere trei copii sau pentru familiile monoparentale. Deja există o evidenţă a acestei coaliţii îndreptate către familie şi către susţinerea familiilor pentru a avea copii, indiferent că s-au schimbat priorităţile tinerilor. Întâi ei doresc să îşi întemeieze o carieră, pe urmă doresc o familie şi cam pe ultimul plan vin să aibă copii. Sunt ferm convins că vom găsi resursele şi de a micşora impozitarea muncii, astfel încât în zona de deductibilităţi pe venituri să putem prinde şi plăţile pentru şcolarizare, creşe, spitale, astfel încât să dezvoltăm în continuare această societate”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a remarcat că în statele dezvoltate există “o scădere drastică” a natalităţii, chiar dacă la nivel mondial populaţia a ajuns la 8 miliarde.

“Este o problemă a natalităţii, mai ales în zonele democratice, dezvoltate, în Uniunea Europeană, cu toate că, mi se pare săptămâna viitoare s-au anunţat, pentru prima oară, peste 8 miliarde de oameni la nivel mondial. În UE există o scădere drastică a natalităţii. Nu putem vorbi despre un viitor şi despre o dezvoltare sustenabilă, dacă nu intervenim în zona de natalitate. Pe lângă programele pe care le-a lansat doamna ministru Gabriela Firea acum câteva săptămâni, vine cu un nou program. Este evident că ne vom implica în continuare”, a spus liderul PSD.

El i-a felicitat pe ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, şi pe ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, pentru “colaborarea foarte bună” în implementarea acestui proiect şi a remarcat faptul că Gabriela Firea pune în aplicare măsurile prevăzute în programul de guvernare.

“Se pare, domnule prim-ministru, că doamna Gabriela Firea în ultimul timp a început să ne facă program. Să ne tot cheme pe toţi trei la lansarea unor programe pe care toţi trei ni le-am asumat în programul de guvernare a coaliţiei. Mă bucur mult când urmărim acest program de guvernare al coaliţiei şi chiar şi îl îndeplinim”, a spus Ciolacu.

sursa: agerpres

 

Un răspuns

  1. Dați ajutoare pensionarilor!
    Dar cei care lucrează?
    Salariul mediu net în Hunedoara este 2900 lei.
    E destul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus