Aş fi vrut mai multă responsabilitate din partea Parlamentului României pe dublarea alocaţiilor, pentru că nu există nicio sursă de finanţare, a declarat, marţi seară, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

La momentul când bugetul a fost construit, nu a cuprins alocaţiile, pentru că Legea alocaţiilor nu este promulgată încă. Aş vrea doar să facă precizare: am văzut multe decizii iresponsabile în ultimii ani în Parlamentul României, pe care trebuit să le corectăm acum. Una a fost cea cu TVA defalcat, pe care am eliminat-o tot prin Ordonanţă şi ţineţi minte cum se prezenta, ca soluţia magică pentru a creşte colectarea de TVA. N-a fost aşa şi am spus de la început. Aş fi vrut mai multă responsabilitate din partea Parlamentului României pe dublarea alocaţiilor, pentru că nu există nicio sursă de finanţare. Atunci când introduci o cheltuială în buget, ar fi bine şi frumos să lăsăm politica deoparte şi să punem şi o sursă de finanţare. Ce aş fi vrut să înţeleagă oamenii e că nu nu-i fac rău lui Florin Cîţu că aruncă şi o cheltuială asupra României, ci situaţiei generale“, a spus ministrul de resort.

 

Cîţu a afirmat, totodată, că dacă se venea cu o sursă de finanţare pentru dublarea alocaţiilor parlamentarii arătau că “sunt oameni responsabili care s-au gândit la o soluţie pentru români, nu doar să facă o chestie populistă, să o arunce pentru a avea doar câteva titluri în ziare”.

sursa: dcbusiness

2 răspunsuri

  1. desfiintati pensiile speciale si aveti bani!

    • Din pacate nu se poate si PNL stie asta dar face valuri ca sa-i prosteasca pe prosti. Proiectul de desfiintare a pensiilor speciale a fost intocmit si votat dar va fi blocat de CCR formata din cei mai mari beneficiari ai pensiilor speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus