Același spectacol, prețuri diferite. La Deva biletul costă 20 de lei, la Mediaș doar 10 lei!

UPDATE

PR-ul Teatrului de Artă Deva a transmis un comunicat de presă care să lămurească „ciudățenia” pe care am semnalat-o în materialul pe care îl puteți citi mai jos:

Iată Comunicatul de presă semnat de doamna Roxana Olșanschi:

„Conform contractului de achiziție publică de servicii nr 10/18/02.2019, încheiat între Teatrul de Artă Deva  ca prestator și Direcția Municipală pentru Cultură,Sport,Turism și Tineret  Mediaș ca beneficiar, prestatorul se obligă să presteze servicii conform CPV cuprinse la anexa 2 din Legea 98/2016-79952000-2 –constând în activități de interpretare artistică –spectacolul teatru „O Noapte Furtunoasă„regia Mihai Panaitescu,în cadrul stagiunii teatrale pe anul 2019 , ce se va desfășura la data de 16 martie ora 18 sala Traube, Mediaș.

Conform SICAP din 18.02.2019 ,conform codului unic DA22427711 ,spectacolul menționat a fost achiziționat de către beneficiar și acoperă în totalitate costurile spectacolului.  Beneficiarul are dreptul să ofere în mod gratuit spectacolul achiziționat comunității locale  sau să pună biletele proprii în vânzare ,conform politicilor de marketing proprii.”

Așadar, autoritățile din Mediaș au cumpărat spectacolul trupei de teatru din Deva și au decis să pună un preț de vânzare de 10 lei per bilet. Este dreptul lor! Este, în cele din urmă, strategia celor din Mediaș pentru a aduce oamenii la teatru. Strategia la noi, la Deva, este să cerem 20 de lei pe bilet, iar Consiliul Județean să contribuie cu miliarde de lei vechi la bugetul Teatrului de Artă din Deva. Avem și noi dreptul, doamnă Olșanschi, să punem o serie de întrebări, iar cititorii au dreptul să-și formeze o părere. 

_____

Știre inițială:

Aflăm din tribuna.ro că „medieșenii sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni la spectacolul de teatru “O noapte furtunoasă”. Spectacolul va fi prezentat în data de 16 martie, la Sala Traube, începând cu ora 18.

Actorii Teatrul de Artă Deva vor pune în scenă piesa în care este  prezentată o lume defectuoasă, parazitară. Preţul unui bilet este 10 lei, iar intrarea este liberă pentru persoanele sub 18 ani, în limita locurilor disponibile.”

Anul trecut (17 noiembrie 2018), pe scena Teatrului de Artă din Deva, publicul hunedorean a avut prilejul să urmărească respectiva piesă de teatru. LA ALT PREȚ, ÎNSĂ! Biletul pentru adulți a costat dublu decât la Mediaș, adică 20 de lei! (vezi foto de mai jos, preluată de pe site-ul oficial)

Să judecăm drept…

Teatrul de Artă Deva este în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, care plătește din banii hunedorenilor salarii, diurne, cheltuieli de întreținere și de producție pentru imobil și angajați. Cum se face că hunedorenii plătesc de 2 ori mai mult decât medieșenii pentru același spectacol?!

Suntem convinși că există o EXPLICAȚIE LOGICĂ, pe care o solicităm prin prezentul articol conducerii Consiliului Județean, după cum urmează:

 1. Care este suma totală pe care Teatrul de Artă Deva a primit-o de la Consiliul Județean în anul 2018?
 2. Vi se pare normală situația prezentată mai sus? Cum explicați?
 3. Considerați că hunedorenii sunt de două ori mai bogați sa mai însetați de cultură, astfel încât să li se ceară preț dublu decât medieșenilor?
 4. Care calculul din care rezultă prețul de cost al spectacolului respectiv? S-ar putea ca cei de la Mediaș să suporte o parte din cheltuieli pentru a face mai accesibil financiar accesul publicului la spectacol. Este și varianta ca prețul de la Deva să fie „umflat” pentru a mări încasările Teatrului.

teatru

 

4 răspunsuri

 1. roxanaolsanschi@ymail.com' Roxana Olșanschi spune:

  Mi ar fi plăcut să fie semnat articolul. Ca să stiu exact cui mă adresez. “Ciudățenia” e f simpla: Consiliul local al orasului Mediaș suportă INTEGRAL costurile de reprezentare a producției Teatrului de Artă Deva! Decizia de a taxa totuși cetățenii din Mediaș le aparține! Ei pot decide dacă lasă liberă intrarea spectatorilor sau nu !
  Cred ca aceste informații puteam să vi le furnizăm… Dacă ne întrebați!
  Dar e mai simplu să scriem despre “ciudățenii” în loc să informați corect publicul!
  Suntem aici, pt dumnevoastră. Și vă invităm la teatru atât în calitate de spectatori cât și de jurnaliști! Din aia adevărați, care nu dau copy paste la comunicatele nostre de presă, ci vin și se informează la fața locului.
  Respectă – te, deci vino la teatru!

  • Stimată actriță, apreciem că răspundeți în numele Consiliului Județean Hunedoara, explicându-ne cum Consiliul Local Mediaș suportă INTEGRAL costurile producției dumneavoastră. Acasă, la Deva, strategia este să se vândă bilete cu 20 de lei. Perfect! Nu v-am solicitat informații, pentru că nu despre calitatea prestației artistice a dumneavoastră este vorba aici. Am solicitat informații CJ Hunedoara în calitate de ordonator principal de credite (instituția la care sunteți angajată este în subordinea CJ Hunedoara), și suntem convinși că vom primi un răspuns lămuritor.

 2. În primul rând Olsanschi nu este actriță. Iar teatrul ăsta este panarama lu Panaitescu. Bătaie de joc la adresa ideii de teatru.

  • marianstan@libero.it' Marian Stan spune:

   Stimate domnule Andreea. A afirma ca Roxana Olsanschi nu este actrita dovedeste ca nu aveti nici cea mai mica educatie, de nici un fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus