Consilierii judeţeni vor să racordeze municipiile Deva şi Hunedoara la traseul autostrăzii Deva-Orăştie. Noua ieşire la autostradă ar urma să fie realizată în zona Sântuhalm.

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat astăzi achiziţionarea documentaţiei necesare pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind conectarea rutieră a municipiilor Deva şi Hunedoara la tronsonul de autostradă Deva-Orăştie. „Încercăm să se realizăm un al treilea nod de racordare la autostradă în dreptul confluenței râurilor Mureșși Cerna, racord continuat cu un pod peste râul Mureșși o stradă (drum) de categoria II, până la DN 7, cu racordare și la DJ 687”, spun reprezentanţii CJ Hunedoara.

În momentul de faţă sunt prevăzute legături cu autostrada Deva-Orăştie prin localităţile Şoimuş şi Simeria Veche. „Am considerat că se cuvine ca noi, Consiliul Judeţean, să facem demersurile necesare pentru efectuarea studiului de fezabilitate şi să încercăm să facem prin forţe proprii legătura care să deservească Deva şi Hunedoara. Dacă nu facem asta, turiştii vor trece pe lângă noi. Interesul este să aducem cât mai mulţi turişti în judeţ, nu să-i alungăm. Consider o rea voinţă din partea Guvernului că nu vrea să facă această legătură. Nu cred că nu se poate”, spune preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan-Moloţ.

Un răspuns

  1. sysyad@yahoo.com' doar eu spune:

    Pana acum nu si-a dat seama dumnealui….ca … turustii ne ocolesc????? A avut cumva o revelatie?!? Se putea de mult…dar nu s-a vrut….nu au existat, probabil interese, acum exista, a inceput sa infloreasca, timid, HUnedoara….si unii se pregateasc s-o cucereasca. Ma intreb oare cine???? O fi vre-o domna….o fi vre-un domn????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus