Vaccinul antigripal poate fi procurat de la orice farmacie, pe baza unei rețete emisă de medicul de familie sau de un medic specialist. Prescripția medicală electronică pentru prescrierea vaccinurilor gripale are o valabilitate de maximum 30 de zile de la data emiterii acesteia.

Administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinologie.

Persoanele cu vârsta mai mare de 45 ani și mai mică de 65 ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%.

De compensare 100% vor beneficia următoarele categorii:

  • copii cu vârsta între 6 luni și 19 ani;
  • gravide;
  • persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cardio-vasculare cronice, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice, boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală;
  • persoane peste 65 de ani;
  • personal medico – sanitar și auxiliar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus