La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 89 obiective

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute la nivelul județului Hunedoara în urma acțiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-COV-2

Echipe mixte de control formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări, efectuează controale cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.

În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici.

 

În ultimele 24 de ore au avut loc următoarele activități:

 

I.Efective angrenate 231 din care poliție 83, jandarmerie 63, pompieri 5, poliție locală 70, ANSVA 2, ANPC 2,  Ministerul Sănătății 3 și Ministerul Muncii 3.

  1. Nu au fost apeluri Tel Verde, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

III. În ziua de 09.07.2020 s-au desfășurat 16 de acțiuni de control punctuale (8 în cooperare cu instituții din afara M.A.I., 1 independent al poliției, 1 în cooperare mixtă MAI-Poliția Locală, 6 independente ale jandarmeriei),  8 la restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes,  1 la mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc,  1 la parcuri/ locuri de joacă/ zone de picnic, 1 la hoteluri/diverse spații de cazare și 5 la obiective/atracții turistice.

 

  1. IV. În urma verificării a 448 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, s-au identificat 8 abateri de la măsurile de protecție individuală.

 

  1. V. La nivelul județului Hunedoara au fost verificate 89 obiective ( 55 restaurante/ terase/ fastfood-uri și alte puncte de interes, 6 parcuri/locuri de joacă/zone de picnic/alte zone de interes, 23 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement, etc, 5 obiective/atracții turistice/etc. ) .

 

  1. VI. Total sancțiuni aplicate – 7 din care 2 aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiu inchis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

VII. Valoare sancțiuni – 2,500

VIII. Valoare bunuri confiscate – 0

  1. Total infracțiuni/ fapte penale înregistrate în context COVID-19 – 0

 

La nivelul Centrului Național de Coordonare a Intervenției s-a operaționalizat numărul de telefon 0800.800.165, de tip TEL VERDE dedicat descoperirii neregulilor privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenţiei Hunedoara

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus