Municipiul Deva s-a asociat cu Spitalul Județean de Urgență Deva pentru creșterea calității serviciilor medicale la nivelul comunității locale.

Consilierii locali din Deva au aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 1.487.920 de lei în vederea achiziționării de aparatură medicală și echipamente de uz medical pentru dotarea unor secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Astfel, vor fi achiziționate următoarele:

61291279_330099944336338_2521374492580642816_n

Spitalul Județean de Urgență Deva a solicitat încheierea unui contract de asociere cu UAT Deva. În referatul proiectului se arată că „peste 50 la sută dintre pacienții tratați la Spitalul Județean de Urgență sunt cetățeni ai municipiului Deva, iar spitalul se confruntă cu o situație financiară deficitară”.

„Anul trecut a fost primul în care, la solicitarea cetățenilor și a șefilor de secții de la Spitalul Județean de Urgență, am considerat oportun să alocăm fonduri pentru unitatea sanitară, care, deși se află în subordonarea Consiliului Județean, este locul în care sunt tratați peste 50 la sută dintre locuitorii municipiului Deva. Și anul acesta sprijinim financiar spitalul pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de uz medical de ultimă generație pentru dotarea unor secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență. În 2018 am alocat 1.260.000 de lei, finanțând 8 secții din cadrul spitalului. Acum, am primit noi solicitări din partea Spitalului Județean de Urgență pentru achiziționarea de aparatură medicală și, pentru că am constatat că sunt multe secții care au nevoie de aparatură și nu o pot procura din bugetul Consiliului Județean sau din cel al unității sanitare, am considerat că este necesar ca și anul acesta să sprijin spitalul. De data aceasta sunt 10 secții care au făcut solicitare și cărora le-am asigurat în proporție de 100 la sută banii necesari pentru a putea procura aparatura. Procedura o face Spitalul Județean de Urgență pentru achiziția de aparatură, iar Primăria municipiului Deva va achita contravaloarea acelor aparate. Suma a crescut la aproape 1,5 milioane de lei. Vom continua să sprijinim spitalul și în 2020 și sunt convins că în câțiva ani vom ajunge la 1,5 milioane de euro”, a declarat primarul Nicolae Florin Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus