Prezenţa preşedintelui PSD, Victor Ponta la Orăştie la sfârşitul acestei luni s-ar putea suprapune cu o nouă acţiune în forţă a noului PNL Hunedoara.

Vizita lui Victor Ponta din data de 30 iunie 2014 a fost dublată de un eveniment care a iscat un adevărat scandal politic.

Atunci, în plină şedinţă a Consiliului Local Deva, noua majoritate formată de PNL şi PDL a luat cu asalt executivul Primăriei prin schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD, Ovidiu Moş şi înlocuirea acestuia cu Marian Muntean (la acea vreme preşedinte al PPDD, jud. Hunedoara).

Ofensiva dreptei nu a rămas fără reacţii. În urma acestei şedinţe, Marian Muntean a fost propus pentru a fi exclus din PPDD, iar şeful de atunci al UNPR, Mihail Rudeanu a fost înlocuit cu Haralambie Vochiţoiu.

Între timp, Ovidiu Moş a revenit pe post (de două ori ) şi a rămas viceprimar datorită acţiunilor în instanţă deschise de Instituţia Prefectului, care a reclamat nelegalitatea hotărârilor care au stat la baza schimbărilor din Consiliul Local.

Acum însă, Instituţia Prefectului şi-a retras acţiunile, după ce Consiliul Local Deva a aborgat toate hotărârile incriminate.

Surse politice susţin că, dacă Tribunalul Hunedoara va declara până la finalul acestei luni încheierea acţiunii în instanţă, majoritatea PNL-PDL va încerca din nou să-l înlocuiască pe Ovidiu Moş cu liberalul (de această dată) Marian Muntean.

Mai interesant este că momentul poate coincide cu vizita lui Victor Ponta la Orăştie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus