Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor aşteaptă propuneri de la Ministerul Muncii pentru a legifera situaţia consumatorilor vulnerabili, a declarat, joi, Sorin Plumb, preşedintele comisiei parlamentare.

El a participat la conferinţa online “Energia în priză”, organizată de ziarul Bursa, şi a fost întrebat care sunt intenţiile comisiei pe care o conduce în ceea ce priveşte legiferarea ajutorului pe care îl va acorda statul consumatorilor vulnerabili.

“Noi aşteptăm de la Ministerul Muncii propunerile pentru a promova şi acest proiect de lege, pentru că este normal, firesc şi mai ales acum în perioada de criză preţurile pot creşte foarte mult, iar o mare parte a populaţiei nu poate să suporte, mai ales pe perioada iernii, aceste preţuri, să reglementăm cât mai repede şi această problemă”, a spus Plumb.

Un studiu realizat de Centrul pentru Studiul Democraţiei (CSD) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj arată faptul că 23% dintre gospodăriile din România, respectiv 1.732.257 de gospodării, sunt afectate de sărăcia energetică, adică întâmpină dificultăţi în a-şi asigura nevoia de energie la costuri accesibile.

Totodată, studiul citat arată că, în România, un număr de 287.434 de locuinţe nu sunt conectate în niciun fel la reţeaua de electricitate, conform recensământului efectuat în 2011.

“Sărăcia energetică îngreunează parcursul educaţional şi socio-economic al celor afectaţi, adânceşte sărăcia şi excluziunea în sens larg şi este un factor important de marginalizare socială”, comentează autorii studiului, care a fost dat publicităţii în urmă cu un an.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus