În anul 2009, Consiliul Județean Hunedoara a înființat Compania Județeană de Turism cu scopul de a revitaliza județul din punct de vedere turistic. Încă de la câștigarea primului mandat, Moloț le-a vorbit hunedorenilor despre importanța dezvoltării turismului în județul Hunedoara, însă acțiunile lui în calitate de președinte au condus mai mereu către afacerile proprii, care au prosperat și s-au diversificat de la un an la altul.

Compania Județeană de Turism (CJT) și-a propus încă de la înființare să scoată din umbră turismul hunedorean. Primul obiectiv al președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a fost legat de resuscitarea și punerea în valoare a stațiunii Vața Băi.

2009, AN PROFITABIL PENTRU PENSIUNEA PONOR

Este cunoscut faptul că familia Moloț deține pensiunea Ponor în Vața de Jos, pensiune ridicată pe bani europeni, care a beneficiat de-a lungul anilor de sume considerabile alocate de instituția condusă de liberalul Mircea Moloț. Cu alte cuvinte, este vorba de bani, europeni și publici, pe care președintele Consiliului Județean Hunedoara  i-a direcționat fără scrupule către propriile afaceri. Cum? Faptele dovedesc că pensiunea Ponor a fost în cărți încă de la înființarea Companiei de Turism, ea fiind desemnată chiar în anul 2009 ca spațiu de desfășurare a cursurilor de perfecționare și specializare a funcționarilor publici din toate cele 69 de primării, dar și din instituțiile publice din județ. Primele cursuri au avut loc în vara anului 2009, în perioada 15-19 iunie, când 16 bugetari s-au perfecționat în domeniul achizițiilor publice chiar la pensiunea lui Moloț. Pentru o noapte de cazare și masă, Consiliul Județean Hunedoara a plătit pentru fiecare bugetar suma de 270 de lei, o sumă mult prea mare pentru prețurile practicate în acea perioadă.

CITEȘTE ȘI: Mircea Moloț: „Voi semna materialul informativ cu numele conspirativ de Panțuru Viorel”

„Informațiile pe care le voi da, voi căuta să fie cât mai obiective indiferent de persoane și gradul de prietenie existentă între mine și persoana despre care voi da informațiile solicitate.”

2010, ANUL ÎN CARE MOLOȚ A SFIDAT CRIZA ECONOMICĂ

Anul 2010 a fost unul extrem de important pentru Compania Județeană de Turism. În 23 februarie, consilierii județeni au aprobat proiectul care prevedea bugetul de venituri și cheltuieli al companiei. Astfel, doar pentru salariile celor 8 angajați ai CJT, a fost aprobată suma de peste 350.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu mediu pe angajat de aproape 3.700 de lei. Partea cea mai interesantă abia acum urmează, bugetul Companiei Județene de Turism arăta foarte clar că veniturile pentru anul 2010 se ridicau la 325.000 de lei, iar cheltuielile la aproape două milioane de lei – o investiție care, încă de la bun început, era croită pentru a arunca banul public în stânga și în dreapta. În interiorul Companiei, autoritățile au înființat o agenție de turism prin intermediul căreia, în ani de criză financiară, s-au învârtit sume considerabile de bani pentru o sumedenie de proiecte ce vizau promovarea și dezvoltarea turismului hunedorean. În anul 2010 s-au lansat tot felul de proiecte, doar cu titlu turistic, care au beneficiat de sume mai mult decât generoase, menite să ducă județul Hunedoara “pe cele mai înalte culmi ale succesului național și internațional”. Doar pentru participarea la un târg de turism, Consiliul Județean a alocat suma de 60.000 de lei. Alte 60.000 de lei au luat drumul unui proiect intitulat Discovery Hunedoara, 19.000 de lei pentru Dracula Nights și încă 12.000 de lei pentru o bază de date cu obiectivele turistice ale județului. Suma cea mai mare merge către editarea primei reviste lunare ce cuprinde catalogul pensiunilor, hotelurilor și motelurilor din județul Hunedoara, 41.000 de lei.

CONSILIUL JUDETEAN PREFECTURA DEVA (16)

2010- 2011- 2012, ANII NORILOR DE FUM

Pentru Compania Județeană de Turism a urmat o perioadă în care târgurile de tursim, pliantele, revistele si publicitatea acțiunilor desfășurate de aceasta au avut efectul scontat doar acolo unde au primat interesele unora. La acea vreme au fost câțiva operatori de turism din județ care au încercat să ia atitudine față de politica impusă de Moloț în cadrul CJT, însă fără vreun rezultat vizibil pentru cei care au investit ani de zile bani și resurse în promovarea turismului. Din anul 2009 și până în prezent, Compania Județeană de Turism nu a reușit să vină în fața hunedorenilor cu adevăratele rezultate pe care le așteptam cu toții, cu cifrele oficiale, care să arate numărul mare de turiști atrași de meleagurile hunedorene în urma eforturilor  susținute de acestă societate aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Compania de Turism, o societate pe acțiuni, cu un buget alcătuit în proporție de 90 la sută din banii cetățenilor, a reușit timp de patru ani de zile să învârtă sume consistente pe evenimente care au dat bine pentru imaginea președintelui Moloț.

2013, ANUL CARE SCOATE ADEVĂRUL LA LUMINĂ

În perioada 20 martie-19 aprilie, Curtea de Conturi a efectuat un control în cadrul Companiei Județene de Turism, iar verdictul inspectorilor a fost cât se poate de clar: în cadrul societății au avut loc o serie de abateri.

Indemnizații necuvenite, decontări și plăți ilegale

În ceea ce privește elaborarea, fundamentarea și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, inspectorii Curții de Conturi, au descoperit abateri financiare în valoare de 511.000 de lei. Bugetul nu a fost aprobat conform prevederilor legale, nu au fost fundamentate corect veniturile, iar întocmirea programului de achiziții publice a lipsit cu desăvârșire. Sumele de bani cheltuite pentru care societatea de turism nu are acoperire sunt considerabile, însă cea mai „nesimțită” este cea privind modul de recepționare și dare în consum a materialelor promoționale cuprinse în devizele activităților desfășurate de aceasta, 175.000 de lei. În final,  SC Compania Județeană de Turism a trecut în dreptul anului 2013, ca și „realizări excepționale”, prejudicii de 56.000 de lei și abateri financiare de 716.00 de lei, din banii contribuabililor, bineînțeles.

4 răspunsuri

  1. Si totusi Molot doarme linistit,cainii latra.Ai ingropat judetul tigane,nu-i nimic o sa platesti tu in fata lui D-zeu.

  2. un bloc sinistru! cotet cu piscina!

  3. Pingback: Mircea Moloț: „Voi semna materialul informativ cu numele conspirativ de Panțuru Viorel”

  4. DNA Bucuresti nu Alba,te asteptam.Pacaliciul asta cu ani in urma nu avea bani sa plateasca asociatia.L-a imprumutat un fost prefect si a ajuns sa urle dupa el prin curtea prefecturi sa ii dea banii.Acum are pensiune,case,vile,ponei,capre,oi,vaci,masini,domenii de vinatoare.Banii spun unii ca ar fi prin italia.La treaba DNA si vei avea respectul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus