A.P.M. Hunedoara informeaza publicul interesat ca in 16 septembrie se sarbatoreste „Ziua Internationala pentru Protectia Stratului de Ozon”.

Moto-ul anului 2017 pentru marcarea acestei zile este:

Grija pentru tot ce-i viu sub soare”

Distrugerea stratului de ozon a devenit o problema economica, politica si stiintifica foarte complexa. Principalii poluanti cu efect negativ asupra stratului de ozon sunt clorofluorocarburile (CFC), dar si oxizii de azot si compusii organici volatili proveniti din surse antropice.

La nivel mondial, in scopul prevenirii distrugerii stratului de ozon a fost semnata Conventia de la Viena in 1985 si Protocolul de la Montreal 1987 prin care s-au stabilit obligatiile asumate de partile semnatare si anume:

  • eliminarea productiei si consumului de substante care afecteaza stratul de ozon;
  • aplicarea celor mai bune tehnologii pentru retinerea, recuperarea, reciclarea substantelor care distrug stratul de ozon;
  • promovarea unor alternative pentru inlocuirea acestor substante;
  • cooperarea in domeniul: stiintific, juridic, economic si informational.

Prin Legea 84/1993 s-a oficializat aderarea Romaniei la Conventia privind protectia stratului de ozon, adoptata la Viena la 22 martie 1985, si la Protocolul privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la Montreal la 16 septembrie 1987, si pentru acceptarea Amendamentului la Protocolul de la Montreal privind substantele care epuizeaza stratul de ozon, adoptat la cea de-a doua reuniune a partilor, de la Londra in 27 – 29 iunie 1990.

APM HUNEDOARA

Compartimentul Relatii Publice

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus